Badkamerkranen

thermostaatkranen en wastafelkranen

Vind stijlen in

Badkamerkranen gebruik je iedere dag

We staan er niet altijd bij stil, maar badkamerkranen zijn een van de meest gebruikte voorwerpen in huis. Je vindt ze in bad, aan de wastafel. Op het toilet en in de douche. Per persoon gebruiken we dagelijks ruim 125 liter water. Badkamerkranen zijn daardoor echte gebruiksvoorwerpen die functioneel moeten zijn. Maar het oog wil natuurlijk ook wat! Badkamerkranen mogen mooi zijn en zijn er daarom in allerlei stijlen, vormen en uitvoeringen. Van strak en modern wonen tot romantisch en landelijk wonen.

De techniek achter badkamerkranen

De hedendaagse badkamerkranen zijn niet alleen mooi. Er schuilt een hoop techniek achter. Zo wordt bij sommige badkamerkranen de waterdoorlaat begrensd, waardoor er water en energie bespaard wordt. Dit hoeft uiteraard niet ten koste te gaan van het comfort. Door de badkamerkranen te voorzien van een speciale finish, zijn ze gemakkelijk schoon te houden en is de kans op kalkaanslag minder groot.

Bij het nemen van een bad of douche wil je natuurlijk wel dat de temperatuur van het water zo aangenaam mogelijk is. Om deze temperatuur te kunnen regelen, zijn er verschillend soorten badkamerkranen. Mengkranen werken met twee knoppen, een voor koud en een voor heet water. Door deze gezamenlijk open te draaien wordt koud en heet water gemengd. Bij thermostaatkranen regelt een ingebouwde thermostaat de watertemperatuur. Deze badkranen hebben twee knoppen, een voor de hoeveelheid water en een om de temperatuur te bepalen. Bij een ééngreepskraan zit slecht één knop of hendel. Door deze in de juiste stand te zetten kan de temperatuur en hoeveelheid water bepaald worden.

Badkamerkranen koop je bij een specialist

Alle 5 Sterrenspecialisten die op WonenWonen.nl vermeld staan, kunnen je perfect voorlichten over de verschillende soorten badkamerkranen. Ze helpen bij het maken van de juiste keuze en indien je hulp nodig hebt bij het installeren van de badkamerkranen, doen ze dat graag.