Haardentrends

Gashaarden en houtkachels

Vind stijlen in

Alle haardentrends op een rijtje

Met een haardvuur haal je gemakkelijk sfeer en gezelligheid in huis. Er zijn steeds meer mogelijkheden om dit te doen. WonenWonen.nl signaleert en informeert altijd over de laatste haardentrends. Deze haardentrends kunnen de manier waarop de haard gestookt wordt zoals gas of hout. Bio ethanol haarden zijn een van de laatste haardentrends.

Esthetische haardentrends

Een haard brengt niet alleen warmte en sfeer. Een haard neemt een prominente plaats in de ruimte in. Haardentrends hebben daarom zeker betrekking op het uiterlijk. Er zijn steeds meer mogelijkheden om de schouw te bekleden en haardentrends gaan ook over de omlijsting van de haard.

Bio ethanol haarden
Bio ethanol haarden branden op een speciaal hiervoor speciaal ontwikkelde vloeistof. De vloeistof wordt op een keramische brander geplaatst, die de warmte verspreidt. Bio ethanol haarden zeer zuinig in het gebruik.

Buiten haarden
Buiten haarden behoren tot de laatste haardentrends. Buiten haarden zorgen voor sfeer en laten je zelfs in de koude maanden op een fijne manier genieten van je tuin. Buiten haarden zorgen voor warmte en sfeer.

Gashaarden
Met een gashaard kies je voor comfort. Met één druk op de knop kan je vaak al genieten van een heerlijk vlammenspel. De vlammen van gashaarden zijn niet van een ‘echt’ vuur te onderscheiden en sjouwen met houtblokken is niet nodig.

Haarden
Haarden kennen vele toepassingsmogelijkheden. Zo kunnen haarden ingebouwd worden in een schouw of los geplaatst van de muur. Een doorkijkhaard zorgt voor een geweldige blikvanger in huis, waarbij het vuur van twee of soms wel drie kanten tegelijk bewonderd kan worden. Voor welke optie je ook kiest, haarden zorgen altijd voor sfeer.

Houtkachels
Met houtkachels kan je flink besparen op je energierekening. Je bent immers niet afhankelijk van stijgende gasprijzen. Naast alle voordelen voor het milieu en je bankrekening zijn houtkachels gewoon gezellig!

Pelletkachels
Ook pelletkachels hebben een zeer hoog rendement en leveren een besparing op inde stookkosten.. Je zou kunnen stellen dat pelletkachels de voordelen bied van stoken op hout, combineren met het gemak van gaskachel.

Speksteenkachels
Dankzij hun hoge verbrandingstemperatuur branden speksteenkachels zeer schoon en zuinig. Dankzij de warmtestraling gaat er ook nog eens weinig energie verloren. De stralingswarmte van speksteenkachels is bovendien goed voor onze bloedsomloop, spieren en gewrichten.

Vraag een 5 Sterrenspecialist naar haardentrends

Niemand weet meer over haardentrends dan 5 Sterrenspecialisten. Zij zitten namelijk letterlijke n figuurlijk dicht op het vuur. Een specialist kan je haarfijn de ins en outs van haardentrends vertellen en er ook nog eens voor zorgen dat ze vertaald worden naar je eigen woning.