Makelaardij

Lenen, hypotheken en meer

Vind stijlen in

Makelaardij is een complex vak

Een huis kopen is niet simpel. Als je de eerste keer een huis koopt, komt je dingen tegen waar u nog niet eerder mee te maken hebt gehad. Makelaardij is dan ook een vak dat om veel meer draait dan het bemiddelen bij de koop of verkoop van een woning.

Brancheverenigingen voor de makelaardij

Makelaardij is een complex vak, waarbij je te maken krijgt met allerlei verschillende facetten. Om er zeker van te zijn dat een makelaar zijn werk goed uitvoert, zijn er drie branche organisaties binnen de makelaardij.

De NVM is met ruim 3.750 leden de grootste vereniging binnen de makelaardij. De NVM zorgt voor belangenbehartiging richting de overheid en maakt zich sterk voor alle leden in de vier marktsectoren van de makelaardij: agrarisch onroerend goed, bedrijfsonroerend goed, wonen en vastgoedmanagement. Het NVM-logo geldt als een keurmerk van professie en kwaliteit binnen de makelaardij.

VBO is een branchevereniging in de makelaardij met ruim 850 aangesloten kantoren. De VBO Makelaars zijn vakbekwaam en worden permanent getoetst. Hierdoor is de kennis van makelaardij altijd op to date. Om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen is de VBO Makelaar gehouden aan de gedragscode van de makelaardij. Op het handelen wordt toegezien door een onafhankelijk tuchtcollege.

VastgoedPRO is een beroepsvereniging voor makelaars en taxateurs die actief zijn binnen de makelaardij. De activiteiten zijn gericht op het verhogen van de kwaliteit van de makelaardij in onroerende zaken.

Specialisten op het gebied van makelaardij

Veel mensen kijken bij het kiezen van een juiste makelaar van de hoogt van de courtage. Dit is echter niet waar het om draait binnen de makelaardij. Makelaardij is een vorm van dienstverlening, waarbij maatwerk zeer belangrijk zijn. De makelaardij specialisten lopen net wat harder en kennen als geen ander de weg in de makelaardij.