Kozijnen

Hout, kunststof of aluminium

Vind stijlen in

Kozijnen vervangen

Veel woningbezitters komen wel eens voor het moment te staan dat kozijnen vervangen dienen te worden. De reden om dit te doen kan heel divers zijn. Dit kan door een inbraak of vernieling, renovatie van de woning of gewoon ouderdom van de kozijnen. Het is slim om de verschillende soorten kozijnen goed met elkaar te vergelijken. Ze hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. Waar veel mensen alleen naar het uiterlijk kijken, hebben kozijnen ook een belangrijke beveiligingsfunctie. Hoe beter de kozijnen, hoe kleiner de kans op een inbraak.

Kiezen tussen houten of kunststof kozijnen

De meest kozijnen zijn nog steeds gemaakt van hardhout. Dit vanwege het simpele feit dat de uitstraling van houten kozijnen onovertroffen is. Ze zijn er vrijwel ieder gewenst formaat te maken. Ben je de kleur van je kozijnen beu? Met een likje verf op de kozijnen geef je de woning een volstrekt ander uiterlijk. Door houten kozijnen goed te onderhouden, kunnen ze met gemak 50 tot 75 jaar mee gaan. Steeds meer woningbezitters kiezen voor kunststof kozijnen. Het grote voordeel van kunststof kozijnen is dat ze vrijwel onderhoudsvrij zijn. De moderne productietechnieken zorgen er voor dat kunststof kozijnen nauwelijks meer te onderscheiden zijn van houten kozijnen. Af en toe een schoonmaakbeurt met een schoonmaakmiddel zonder bleek- of schuurstoffen is voldoende om de kozijnen hun fraaie uiterlijk te laten behouden. Als er al een nadeel te bedenken is van kunststof kozijnen is dat het feit dat ze niet over te schilderen zijn. Je zit dus vast aan de kleur van de gekozen kozijnen. Als alternatief voor kunststof of hout kun je kiezen voor aluminium kozijnen.

Laat kozijnen plaatsen door een specialist

Kozijnen zijn de blikvanger van je woning. Daarom is het belangrijk dat ze vakkundig geplaatst worden, zonder al te veel hak- en breekwerk. Schakel voor het plaatsen van kozijnen dus altijd een 5 Sterrenspecialist in. Niet alleen weet deze alles te vertellen over de specifieke eigenschappen van de verschillende soorten kozijnen, een specialist heeft ook het vakmanschap om ze perfect te plaatsen.

Gratis meer informatie over Kozijnen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*