Wijn bewaren

Wijn klimaatkasten

Vind stijlen in

De complexiteit van wijn bewaren

In een goede wijnkelder ligt de temperatuur tussen de 10 en de 12 graden Celsius. Het gaat hierbij om een gemiddelde temperatuur. Iets hoger of lager mag ook, maar er mogen beslist geen abrupte temperatuurschommelingen voorkomen. Zorg er tijdens het wijn bewaren wel voor dat de wijn nooit onder de 0 of boven de 25 graden Celsius uitkomt. Dit is funest voor de wijn. Bij hogere temperaturen zet de wijn uit, waardoor de kurk uit de flessenhals glijdt. Wijnen die constant te warm bewaard worden, zullen zich in het gunstige geval sneller ontwikkelen, maar ze zullen nooit optimaal tot wasdom komen. Wijn bewaren is dus een complexe bezigheid. Bovendien beschikken de meeste mensen niet over een eigen wijnkelder.

Wijn bewaren in een wijnklimaatkast

Omdat niet iedereen over een wijnkelder beschikt, is een klimaatkast een goed alternatief om wijn te bewaren. De echte wijnliefhebber probeert de smaak van wijn zo goed mogelijk te conserveren. In een wijnklimaatkast wordt de kwaliteit van wijn behouden, omdat het wijn bewaren gebeurt in een constante temperatuur. Het welzijn van de wijn is namelijk van essentieel belang als het gaat om de aroma en smaak. Met een wijn klimaatkast kan iedereen de wijn bewaren en in het comfort van je eigen huis laten rijpen. Klaar om te serveren of te bewaren voor het juiste moment.

Wijn bewaren kan in twee verschillende varianten als het op temperatuur aankomt. Je kunt namelijk voor één of meerdere temperatuurzone kiezen. Het gaat hierbij om het aantal soorten wijn dat je wil bewaren. Is het alleen witte wijn, dan is een wijnkoelkast met slechts één temperatuurzone voldoende. Deze wordt namelijk geserveerd tussen de 7 en 12 °Ceslius. Voor rode wijnen geldt echter een temperatuur van 14 tot 18 °C, waardoor deze twee wijnen niet in een gezamenlijke temperatuurzone bewaard kunnen worden.

Een specialist weet alles over wijn bewaren

5 Sterrenspecialisten zijn gespecialiseerd in wijn bewaren. Zij hebben het grootste assortiment wijnklimaatkasten en wijn accessoires. Allemaal producten van de beste kwaliteit, met maximaal gebruikersgemak. Een specialist heeft gedegen kennis, biedt hoogwaardige service en heeft passie voor wijn bewaren. 

Gratis meer informatie over Wijn bewaren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*