Kaelo inbouw wijnkoeler

mensen en relaties

Het duurde jaren om zijn product te verfijnen en te perfectioneren, maar inmiddels staat het ontwerp van de inbouw-wijnkoeler Kaelo sterker dan ooit én is het ontwerp uitgebreid met een aantal nieuwe varianten. In Nederland telt Kaelo – via DeNardi, die sinds vier jaar het agentschap voor de inbouw-wijnkoeler heeft – inmiddels 50 dealers. “Het potentieel is enorm groot. Iedereen vindt het mooi.”

Ruim zeven jaar werkte ont-werper Kevin Jabou, vanuit zijn moeders schuur, aan het ontwerp. Meer dan 300 prototypes werden er gemaakt om de
technologie te perfectioneren. Kevin over het lange proces dat uiteindelijk resulteerde in de Kaelo design inbouw-wijn-koeler: “Het begon destijds met mijn eigen ervaring. Wat je ook drinkt, of het nou bier, wijn of water is, de eerste slok smaakt altijd perfect, maar al snel wordt je drankje lauw en smaakt het minder lekker. ‘Hoe kan het dat we in staat zijn mensen op de maan te zetten, maar dat we het niet voor elkaar krijgen onze drankjes aan tafel koel te houden’ was mijn gedachte. Daar ontstond het idee. Ik ontwierp een tafel met een koeler erin. Dat was tijdens mijn studie design aan de universiteit. Een mooi ontwerp, maar in eerste instantie puur voor mijzelf. Tot iemand vroeg of ik er weleens over nagedacht had mijn design op de markt te brengen. Toen ik besloot daarvoor te gaan, wilde ik ook iets écht moois ont-werpen. Geen emmer met ijs; ik wilde iets bedenken zonder water, wat toch altijd rommel geeft. Een simpel, schoon design. De fles en het moment, meer moest het niet zijn.”
Het werd inbouw-wijnkoeler Kaelo. De naam – uitgesproken als 'kay-lo' – stamt van het Japanse woord 'Kaizen',
dat 'continu verbeteren' betekent. Halo refereert aan
de ronde verlichting, de ring om de Kaelo. “De inbouw-wijnkoeler Kaelo is een sterke aanvulling op een wijnklimaatkast. Kaelo zorgt ervoor dat een fles wijn perfect op temperatuur blijft nadat deze geopend wordt. Omdat Kaelo gebruikt maakt van een droog koelsysteem, wordt de fles niet nat en blijft het etiket mooi.”

Volledig nieuw concept
Vier jaar geleden kwam Jabou in con-tact met Mick en Simon Donker van het Nederlandse DeNardi. “Wij willen werken met bedrijven die dezelfde waarden als wij hanteren. Kaelo gaat over mensen, over samen, relaties. Bij DeNardi voelde ik direct dezelfde werkwijze, het is een perfecte match en we zijn heel blij met de samenwerking. ▶

Complex simplicity
De reacties vanuit de keukenretail zijn veelbelovend. “Iedereen vindt de Kaelo mooi.” Tegelijkertijd is de keukenmarkt pragmatisch, aldus Mick. “‘Wat kost het?’ is standaard de volgende vraag. De Kaelo is geen ijsemmer, we zetten met dit product in op het hogere segment.” Kevin vult aan: “Het ontwikkelen van de technologie voor Kaelo was kostbaar. Een typisch geval van ‘complex simplicity’; er zit heel veel werk in het simpel maken ervan. De techniek, het licht, de bediening. Het ziet er eenvoudig uit, maar er zit heel veel achter.”

Happy moments
“We focussen met Kaelo echt op de ‘social impact'. De koelkast houdt je eten koel, de vaatwasser doet de afwas, de Kaelo houdt je wijn op temperatuur. Heel functioneel, maar dit product heeft daarnaast ook een duidelijk sociaal element. Happy moments

Het werd inbouw-wijnkoeler Kaelo. De naam – uitgesproken als 'kay-lo' – stamt van het Japanse woord 'Kaizen', dat 'continu verbeteren' betekent. Halo refereert aan de ronde verlichting, de ring om de Kaelo. “De inbouw-wijnkoeler Kaelo is een sterke aanvulling op een wijnklimaatkast. Kaelo zorgt ervoor dat een fles wijn perfect op temperatuur blijft nadat deze geopend wordt. Omdat Kaelo gebruikt maakt van een droog koelsysteem, wordt de fles niet nat en blijft het etiket mooi.”

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Wijn bewaren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist