Beeld en Geluid

Home entertainment

Vind stijlen in

Audio en Video

De ontwikkelingen op het gebied van zowel audio als video gaan razendsnel. Fabrikanten lanceren maandelijks nieuwe technieken, apparaten en software. In deze rubriek worden zeer regelmatig nieuwe artikelen gepubliceerd over A-merken op het gebied van audio en video.

Ontwikkelingen op het gebied van audio en video

Philips heeft van oudsher een traditie in het ontwikkelen van revolutionaire beeld- en geluiddragers. Het ouderwetse cassettebandje werd door Philips in 1963 geïntroduceerd. Tot begin jaren negentig was het cassettebandje, cassetterecorder, walkman en cassetespeler in de auto een van de meest gebruikte audiospelers op de markt. Deze werden daarna langzaam maar zeker vervangen door de compactdisk, cd speler en de diskman. In 1995 worden de eerste opneembare cd's verkocht. Deze gingen over de toonbank voor 25 gulden (€11,50!) per stuk. Een Zuid-Koreaans bedrijf lanceert in 1998 een nieuwe uitvinding: De mp3 speler. Dit is het eerste apparaat waar geluidsdrager en afspeler in een device gecombineerd wordt.

Het lijkt eeuwen geleden dat je met je potlood een cassettebandje terugspoelde. Dit komt mede door de huidige snelheid van het lanceren nieuwe producten en versies. Zo verscheen de eerste iPod in 2001. De eerste van vijf generaties. Vanaf 2004 kwam de iPod Mini met twee versies, De iPod Shuffle vanaf 2005 met 4 generaties, iPod Classic in 2007, de iPod Nano in 2005, de iPos Touch in 2007 en de iPod Radio Remote. 

Door toename van het afspelen via downloaden en streamen, worden er steeds minder beeld- en geluidsdragers verkocht. Muziekalbums en films worden steeds vaker afgespeeld op telefoon of tablet. Dit wil echter niet zeggen dat er geen markt is voor hoogwaardige, kwalitatieve apparaten op het gebied van audio en video. Docking stations, versterkers, hifi systemen, draadloze speakers, led TV's en Home Entertainment. U vind het allemaal op wonenwonen.nl.

Home cinema
Met een home cinema haal je de kwaliteit en ervaring van een echte bioscoop in huis. Je zit echt midden in de film die je bekijkt. Daarbij is indrukwekkende geluidseffecten en realistisch stemgeluid zijn erg belangrijk. Wanneer je het geluid ook nog eens uit verschillende hoeken hoort komen, kun je optimaal genieten van je favoriete film of programma. Home cinema beleef je optimaal vanuit je luie stoel.

TV meubels
TV meubels zijn ideaal om je audio en video apparatuur op een mooie manier kwijt aan het zicht te kunnen onttrekken. Veel TV meubels hebben al ingebouwde kabelgoten en gaten. Hierdoor kan je alle kabels en draden onzichtbaar wegwerken. Door je home cinema set op te bergen in TV meubels, geniet je nog meer van je favoriete film of serie.

Luxere audio en video producten koop je bij een 5-sterrenspecialist

Goede advisering, geduld en vakkenis zijn erg belangrijk om een juiste keuze te maken. Een 5-sterrenspecialist zal u zeker goed kunnen en vooral ook willen helpen. Informeer eens bij een van onze specialisten!