Welke kraan kiezen

voor een badkuip

Een badkuip zonder kraan is geen functioneel bad. Bij het installeren van een badkuip in de badkamer is het ook essentieel om te zorgen voor de installatie van een kraan. Maar de vraag die rijst is: welke badkraan moet je kiezen? Een opbouwkraan, inbouwkraan of een vrijstaande badkraan?  

Opbouwkraan
De opbouwkraan past perfect in een badkamer. Het is erg populair dankzij het ontwerp en de verfijnde structuur. Het is niet alleen erg fashionable, maar ook nog eens erg praktisch. Als het een eenvoudige badkraan is, bestaat hij uit een enkele handgreep die verticaal en zijdelings kan worden gemanipuleerd en waarmee de temperatuur en de waterstroom kunnen worden geregeld.

Als het daarentegen een thermostatische mengkraan is, heeft deze twee hendels waarmee je het waterafgifte en de temperatuur van het water afzonderlijk kunt aanpassen en waarmee je ook de laatst gemaakte aanpassing kunt onthouden. De opbouwkraan is ideaal om ruimte en water te besparen. Daarnaast zijn er verschillende modellen om aan te passen aan alle stijlen van badkuipen.

Inbouwkraan
Een inbouwkraan is esthetischer dan een opbouwkraan. Het is ideaal voor gebruikers die een moderne badkamer willen.

Het bespaart meer ruimte en biedt ook een hygiënisch voordeel, omdat er zich geen vuil ophoopt op een voet of een deel van de kraan. Met andere woorden, de inbouwkraan is veel gemakkelijker te onderhouden. Maak gewoon het zichtbare deel schoon en voilà, je bent klaar.

Een inbouwkraan heeft als nadeel dat de monteerkosten vrij hoog zullen zijn. De inbouwkraan wordt in de muur gebouwd. Daarnaast kan je een inbouwkraan niet makkelijk vervangen of repareren, om dezelfde reden.

Vrijstaande badkraan
Heb je een vrijstaande badkuip? Dan is er nog een alternatief voor jou. Je kan namelijk ook kiezen voor een vrijstaande badkraan. Dit zijn badkranen met een hoge uitloop die op de grond worden gemonteerd. Een vrijstaande badkraan wordt gebruikt om jouw badkuip mee te vullen. Meestal kan je kiezen uit twee varianten een mengkraan of een thermostatische vrijstaande badkraan.  

De meeste modellen badkranen zijn ook gecombineerd met een handdouche. Zo kan je na het vullen van jouw bad ook nog eens douchen in jouw bad. Je kan je haren en lichaam wassen met de handdouche. Een vrijstaande badkraan heeft een zeer luxe uitstraling en zal in vergelijking tot een inbouw kraan of opbouwkraan flink wat meer kosten.

Kwaliteitsnormen
Of het nu een opbouwkraan of een ingebouwde badkraan is, het is altijd belangrijk om de kwaliteitsnormen te overwegen voordat je deze kiest. De NF-norm certificeert namelijk dat de badkraan voldoet aan de eisen van weerstand, gebruikscomfort en duurzaamheid.

In het geval van een thermostatische badkraan garandeert deze certificering dat de kraan water levert op de aangegeven temperatuur en dat deze deze temperatuur kan handhaven, ongeacht het debiet en de druk. Er is ook de ECAU-classificatie waaronder: E voor waterbesparing, C voor comfort en energiebesparing, A voor akoestiek en U voor slijtage.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Badkamerkranen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist