Wonen in de trends van 2022

vloerkleed

Het eerste kwartaal van 2022 zit er al bijna op en de hypes van 2022 zijn inmiddels trends geworden. Zeker op woongebied is dit ieder jaar weer het geval. Als dit jaar voor jou in het teken staat van verhuizen of verbouwen, dan wil je wel ook zorgen dat je inspringt op de trends van dit moment. Om je daarbij te helpen kan je op deze plek alvast het nodige vinden. Dat maakt het voor jou alleen maar gemakkelijker. Er zijn meerdere stromingen die interessant zijn om te volgen. Zo is bijvoorbeeld te zien dat de meer traditionele look het weer beter doet. Vaak met een wat moderne draai eraan.

Een vloerkleed

Wat in ieder geval goed opvallend is, is dat het vloerkleed als de trend van het jaar wordt gezien. Welke stroming je ook kiest, het valt op dat er altijd ruimte voor karpetten is. Daar komt ook nog eens bij dat die niet alleen maar als aantrekkelijk in woonkamers worden gezien. Juist ook in allerlei andere ruimtes is het aantrekkelijk om een tapijt neer te leggen. Dit past eigenlijk ook wel bij de nostalgische look die op dit moment in trek is. Juist ook omdat de kleden in alle soorten en maten te krijgen zijn en dus ook altijd kunnen passen.

Warme uitstraling

Het is opvallend hoe groot de rol van nostalgie is in de woontrends van 2022. Je ziet veel oude items en stoffen terugkeren. Daarmee voelt het allemaal weer als vanouds en vertrouwd. Warm, rijk en veel kleur zijn bijvoorbeeld heel belangrijk. Ook zoiets als de moderne variatie op de ruitpatronen speelt hier natuurlijk op in. Dit is leuk te combineren met oude producten, maar pakt ook goed uit als je helemaal in het nieuw gaat in een ruimte. Hier kan je dus heel simpel op een leuke manier mee aan de slag.

Welke vorm vloerkleed

Als het gaat om de kleuren die bij de woontrends van 2022, en dus ook de vloerkleden, horen, dan zal je verbaasd zijn. Aan de ene kant zijn er de zachte pasteltinten aan de grijze kant van het spectrum. Ook donkere kleuren met een rustgevend effect zijn populair. De vormen hebben een meer traditioneel karakter, maar dan wel met een moderne look. Dat betekent dus dat ze iets strakker of iets meer uitvergroot zijn dan toen ze voor het eerst populair werden. Er is daarbij ook heel veel aandacht voor details, zoals dat vroeger ook ging.

Soort vloerkleed

Als het gaat om het gebruik van materialen, dan zijn er wel heel veel aantrekkelijke mogelijkheden te onderscheiden. Zo is het belangrijk om naar herkenbaarheid en kwaliteit te kijken. Dan kom je dus al snel uit bij keramiek. Ook glazuren en gekleurd glas zijn populair. Als het gaat om stoffen komt fluweel naar voren. Natuurlijke materialen als donker hout, marmer en natuursteen doen het ook stuk voor stuk heel goed in de huidige trends. Een vloer van natuursteen in combinatie met een mooi vloerkleed van wol doet het al snel heel lekker.

Aanvullen met meubels

Meubels die bij de woontrends passen zijn niet moeilijk te vinden. Mooie elementen van hout zoals een robuuste tafel werken bijvoorbeeld goed. Ook een mooi vloerkleed met fleurig kleuren of juist de zachte pasteltinten is dan goed hierbij te passen. Kies je dan ook nog eens stoelen in de vintage look, of daadwerkelijk oude stoelen die een tweede leven krijgen, dan zit je helemaal goed. Je zoekt de meubelstukken die of al enkele decennia meegaan, of zo ontworpen zijn alsof het lijkt dat ze dat doen. Er is in deze trend van alles te vinden.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zachte vloeren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist