Welke alarmsystemen

kun je voor inbraakbeveiliging gebruiken?

Inbrekers dringen meestal een woning binnen via een niet afgesloten deur of raam. Maar zelfs als alle toegangspunten op slot zijn, kan een inbreker toch inbreken. Een raam kan verbrijzeld worden of een deur kan ingetrapt worden. Om inbrekers op te sporen en je woning te beschermen, is het een goed idee om te investeren in alarmsystemen. Ze zijn doeltreffend en kunnen jouw eigendom beveiligen wanneer je weg bent. Er zijn veel soorten alarmsystemen op de markt; je kunt er één kiezen die voor jouw situatie geschikt is.

Bekabeld inbraakalarm

Een bekabeld inbraakalarmsysteem is een beveiligingssysteem dat een elektrisch circuit gebruikt om verschillende componenten met elkaar te verbinden. Wanneer het systeem ingeschakeld is, vloeit er een stroom door het circuit en gaat er een alarm af wanneer één van de componenten niet meer in verbinding staat met dit circuit.

Het meest gebruikelijke type bedraad inbraakalarmsysteem is een hardwired systeem. Dit systeem gebruikt fysieke draden om de verschillende componenten met elkaar te verbinden.

Deze systemen worden meestal door professionele beveiligingsbedrijven geïnstalleerd en kunnen flink wat geld kosten. Ze zijn echter zeer doeltreffend om inbrekers af te schrikken en eigendommen te beschermen.

Draadloos inbraakalarm

Draadloze systemen gebruiken radiogolven om de verschillende onderdelen met elkaar te verbinden en zijn veel gemakkelijker te installeren dan systemen met bedrading. Ze zijn minder duur en detecteren alle bewegingen die zich voordoen in jouw eigendom. Er gaat een alarm af, zodat de inbreker schrikt en dit alarm waarschuwt je dat er mogelijk ingebroken wordt. 

Sommige systemen worden ook geleverd met bewakingsdiensten die namens jou contact kunnen opnemen met de politie. Daarnaast zijn veel draadloze inbraakalarmsystemen tegenwoordig voorzien van functies als sms-waarschuwingen en toegang op afstand, zodat je op de hoogte kunt blijven van de bewegingen in je eigendom. Zelfs wanneer je weg bent, weet je wat er zich afspeelt. Draadloze systemen zijn beter geschikt voor kleinere eigendommen of bedrijven.

Geluids-alarmsysteem

Een geluids-alarmsysteem is een soort beveiligingssysteem dat bij activering een luid geluid uitzendt. Dit kan een effectief afschrikmiddel zijn voor inbrekers, want het waarschuwt zowel de bewoners van het gebouw als eventuele omwonenden voor een inbraak. Bovendien zal het geluid de inbreker vaak in paniek doen raken en op de vlucht doen slaan.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan deze alarmsystemen. Ze kunnen storend zijn voor zowel de bewoners van het gebouw als voor eventuele omwonenden. En wanneer het systeem niet goed onderhouden wordt, kan het niet afgaan wanneer het geactiveerd wordt. Een ander nadeel is dat inbrekers het systeem kunnen uitschakelen door de draden door te knippen. Dit nadeel geldt echter ook bij andere systemen, zoals een deur met een slot. Wanneer dit opengebroken wordt, heb je een Slotenmaker Amsterdam 24/7 beschikbaar nodig.

Bewaakt alarmsysteem

Een bewaakt alarmsysteem voor inbraakbeveiliging kan jou en jouw gezin gemoedsrust geven. Je weet dat jouw eigendom veilig en beveiligd is. 24/7 bewaking door een team van professionals, garandeert je dat er voortdurend iemand is die je eigendom controleert en dat er hulp onderweg is wanneer er een indringer wordt ontdekt.

Inbraakbeveiliging kopen kan ook toegang op afstand bieden, zodat je overal ter wereld je eigendom kunt controleren. Of je nu op je werk bent, op vakantie, of gewoon een dagje uit, je kunt er zeker van zijn dat je eigendom beschermd is.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Beveiliging?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist