Tuinverzorging in de zomer

Houd je tuin fris en fleurig

In de tuin kan het in de zomer snel droog en warm zijn. Dit heeft vervolgens weer een grote invloed op de kwaliteit van de planten. En je doet er maar al te graag alles aan om deze kwaliteit te kunnen waarborgen. Dus waar moet je zoal op letten tijdens het verzorgen van de tuin in de zomer? We hebben alvast een paar erg handige tips voor je op een rijtje gezet in dit artikel.

Zorg ervoor dat je de planten in de tuin genoeg water geeft

De vogeltjes fluiten in de bomen, de wind ritselt lichtjes door de bladeren van de bomen in de tuin en de zonnestralen bereiken hier en daar je gezicht als je een goed boek leest of borrelt met vrienden. Ja, het is erg aangenaam vertoeven bij jou in je tuin. Je wilt dan natuurlijk constant maar al te graag kunnen genieten van een geweldig uitzicht op de tuin. Daarom is het zeker geen verkeerd idee om de planten regelmatig water te geven. Doe dit dan wel in de late avond of de vroege ochtend. Op deze manier verdampt het water niet meteen en zorg je voor een optimale voeding.

Check altijd of je korte metten kunt maken met onkruid

Naast dat onkruid er natuurlijk niet erg aantrekkelijk uitziet in de tuin, zijn er nog een aantal andere nadelen verbonden. Zo kan het zich erg snel verspreiden en voedingsstoffen worden ook nog eens weggenomen van de planten. Probeer daarom regelmatig onkruid te wieden, eventueel met behulp van een onkruidverdelger. En werk je de planten bij in de plantenbakken? Vul de bakken in dat geval ook regelmatig bij met potgrond. Dit heeft precies dezelfde voordelen in vergelijking met de meststoffen in de tuin. 

Heb je al gedacht aan het bemesten van de grond?

Daarnaast is het ook zeker geen overbodige luxe om de juiste meststoffen in huis te halen. Dit omdat de planten in de zomer meer voedingsstoffen nodig hebben, aangezien ze sneller groeien. De meststof breng je aan volgens de aanbevelingen die staan op de verpakking. En spot je hier en daar dode bloemen of bladeren? Verwijder deze regelmatig, want alleen op deze manier weet je zeker dat je planten gezond blijven en dat insectenplagen kunnen worden voorkomen. Op deze manier kun je de gehele zomer genieten van een frisse en fleurige tuin zonder onkruid en dode bloemen of bladeren!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist