Goede eerste indruk

5 ideeën om je oprit op te fleuren

Je kunt de oprit van je woning zien als een soort visitekaartje. Het is het eerste wat gasten zien zodra ze op bezoek komen. Daarnaast heeft het een grote invloed op de algehele uitstraling van je huis. Zie jouw oprit dus niet alleen als een praktische plek om je auto te parkeren, maar besteed ook wat aandacht aan de aankleding. In dit artikel lees je 5 ideeën voor het opfleuren van de oprit. Zo zorg je voor een stijlvol en warm welkom!

1. Afwisseling in sierbestrating
Een oprit is vaak een vlak stuk beton of asfalt. Dit is praktisch, maar doet niet zo veel voor de sfeer. Overweeg daarom om jouw oprit te maken met sierbestrating. Het is hierbij wel belangrijk dat het type bestrating stevig is en geschikt om veel gewicht te dragen. Laat je hier goed over informeren. Een andere optie is om sierbestrating aan te leggen rondom de oprit. Maak bijvoorbeeld een mooi pad naar de voordeur met natuurstenen tegels of creëer een speels randje van grind. De afwisseling in bestrating maakt de voortuin erg speels.

2. Plantenbakken bij de oprit
Er mag natuurlijk geen groen ontbreken aan de voorkant of zijkant van je woning. Zelfs als er naast de oprit geen tuin meer overblijft, zijn er nog manieren om planten toe te voegen. Bijvoorbeeld met een paar grote bloempotten of moderne plantenbakken. Op Plesanto.nl vind je een groot assortiment aan plantenbakken voor zowel buiten als binnen. Ga jij voor een stoere cortenstalen plantenbak, een onderhoudsvriendelijke bak van polyester of voor een houten plantenbak met een landelijke uitstraling? Het is mooi om de look aan te passen op de stijl van je woning.

3. Meer groen met bloemperken
Als er nog wat meer ruimte vrij is naast de oprit, is het mooi om met bloemperken te werken. Het is de perfecte manier om extra groen toe te voegen aan de buitenruimte. Kies planten die winterhard zijn en bloemen die in verschillende seizoenen bloeien. Op deze manier geniet je het hele jaar door van een mooi stukje natuur.

4. Praktische en sfeervolle verlichting
Verlichting bij de oprit is erg handig, maar kan ook bijdragen aan een gezellige sfeer. Creëer een warm welkom door sfeerverlichting toe te voegen. Denk aan lantaarns, inbouwspots met een warme lichtkleur of staande buitenlampen met een leuk design.

5. Persoonlijke touch
Tot slot kun je persoonlijke accenten toevoegen aan je oprit en de omgeving. Een bijzondere brievenbus, elegant hekwerk of een uniek kunstwerk maakt het plaatje helemaal compleet!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tuintrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist