Keukenkranen

kranen en kokendwaterkranen

Vind stijlen in

Een keuken kan niet zonder keukenkranen

In de keuken worden keukenkranen zeer intensief gebruikt. Keukenkranen heb je nodig om de waterkoker of het koffiezetapparaat te vullen, om je handen te wassen of om de afwas te doen.
De meest ideale keukenkranen hebben een goede combinatie van design en functie. Keuken kranen moeten er mooi uit zien, maar vooral heel gemakkelijk zijn in het gebruik. Een soepele bediening is belangrijk voor de nauwkeurige instelling van waterhoeveelheid en temperatuur. Keukenkranen zijn onder te verdelen in twee soorten. Eengreepsmengkranen kan je met één hand bedienen. Keramische schijven in de kraan zorgen voor een uiterst soepele bediening. Tweegreepsmengkranen worden gemonteerd op een ééngatsgootsteen of aanrechtblad en hebben twee verschillende grepen om warm en koud water te bedienen. In een minimalistische keuken kies je beter voor een ééngreepsmengkraan met strakke lijnen. In een traditionele keuken komt een tweegreepsmengkraan beter tot zijn recht.

Keukenkranen met kokend water

in de keuken kan je niet zonder kokend water. Een kopje thee zetten, het steriliseren van een babyflesje of het koken van de spaghetti . Het gebruik van een waterkoker of een pan water op het vuur is nu nog de meest gangbare manier om aan gekookt water te komen. Nadeel van een waterkoker of een pan water is dat het relatief veel energie kost, er vaak meer water wordt gekookt dan nodig is en het bovendien een tijdje duurt voordat het water kookt. Tegenwoordig worden er haast standaard keukenkranen met kokend water geïnstalleerd. Met één druk op de knop stroomt er kokend water uit de keukenkranen. Zo bespaar je tijd en water. Keukenkranen met kokend water zijn bovendien zeer goed beveiligd, zodat kinderen zich niet kunnen branden

Keukenkranen uitkiezen bij een specialist

Keukenkranen worden vaak gezien als de finishing touch van de keuken. Omdat je keukenkranen dagelijks intensief gebruikt, moeten ze ook gemakkelijk te bedienen en slijtvast zijn. Daarom is het verstandig om keukenkranen aan te schaffen bij een 5 Sterrenspecialist.