Pellets

Bespaar op je energierekening

We worden ons steeds meer bewust van de gevolgen die ons brandstofverbruik heeft op het milieu. Hierdoor kijken we kritischer naar de warmtebronnen, die we gebruiken. Gelukkig is het aanbod in alternatieve brandstoffen sterk aan het toenemen. Een goed voorbeeld hiervan zijn pellets.

Pellets
Wat zijn pellets eigenlijk? Pellets zijn brokjes van een paar centimeter lang, die ontstaan door fijn onbehandeld zaagsel en schoon gemalen resthout onder hoge druk samen te persen. Hierdoor ontstaan pure, natuurlijke energiebommetjes, die bij verbranding een enorme hoeveelheid warmte leveren. Pellets zijn uiterst milieuvriendelijk. Ze zijn CO2-neutraal en na gebruik blijft er een asgehalte over van maar 0,6%. Bovendien is de resterende as perfect te gebruiken als compost in de tuin. Het is daarom niet zo verwonderlijk dat pellets zowel thuis als in verschillende soorten verbrandingsovens steeds vaker gebruikt worden. Er zijn twee soorten pellets. Bruine houtpellets, een mix van bruin, rood en wit hout, zijn het meest populair. Ze geven de meeste energie en zij het voordeligst in de aanschaf. Van zachthout gemaakte witte pellets branden echter schoner. Hierdoor is de as zachter en wordt het raam van de kachel minder vies.

Een klein rekenvoorbeeldje
Stel dat je 1.765m³ gas per jaar verbruikt. Tegen een ge gemiddelde gasprijs van € 0,65 inclusief BTW per m³ kost je dit € 1.147,25 per jaar. Je bereikt exact dezelfde energiewaarde met 3.000 kg bruine pellets. Dit zijn 300 zakken van 10 kg, die bij een afname van 3 pallets tegelijkertijd € 2,48 per zak kosten. In totaal bespaar je op jaarbasis € 457,25 inclusief BTW. Bedenk maar eens wat je hier allemaal voor leuke dingen mee kunt doen.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Pelletkachels?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist