Renson en Kawneer totaaloplossing

Versterkt wooncomfort en esthetiek

De integratie van het Invisivent NL raamventilatierooster van Renson met het Kawneer RT 72 Reflex raamsysteem versterkt de isolatiewaarde van de woning en brengt er lucht gelijkmatig naar binnen. Ook ziet de combinatie er fraai uit, zo vinden de bewoners van project CiWoCo in Amsterdam-Noord.

Zijn vorige woning, een appartement gebouwd in de jaren dertig, had zeker z’n charme. Toch was het er met de kleine ramen relatief donker. Hoe anders is dat nu, stelt Erik Grootscholte. Hier in z’n nieuwe woning in Amsterdam-Noord heeft hij vol uitzicht op de groene, collectieve binnentuin. En profiteert hij van veel, heel veel daglicht, vooral dankzij al dat glas over een lengte van bijna acht meter. “Het daglicht reikt tot ver in de woning. Dat is heel comfortabel. Zeker wanneer je zoals ik regelmatig vanuit huis werkt.”

Mooi in het geheel
Hoe meer glas, hoe prettiger wonen, vindt Grootscholte. En dat is mede dankzij het RT 72 Reflex raamsysteem van Kawneer. De kozijnen zijn smal en ogen chique met hun donkere antracietkleur. Bovendien maken ze hier in Amsterdam-Noord deel uit van een unieke combinatie. Want dat Invisivent NL raamventilatierooster van Renson? Het was al langer op de markt, maar is hier geïntegreerd in het raamsysteem. Grootscholte is er tevreden over. “De roosters zijn mooi weggewerkt in het geheel en vallen daardoor totaal niet op. Bovendien, kijk je van buiten naar de kozijnen, dan valt op hoe strak ze uitpakken binnen het lijnenspel van de houten gevels. De combinatie komt de uitstraling van m’n appartement ten goede.”

Flexibel in demontabele woning
Grootscholte is enthousiast over z’n nieuwe woning. En met hem ook de andere bewoners van CiWoCo, wat staat voor Circulair Woonwerk Complex. Het project staat in voormalig industriegebied Buiksloterham, waar de gemeente Amsterdam vol inzet op circulair bouwen. Dit is waar nieuwe technieken overheersen, waar het experiment alle ruimte krijgt. Kijk alleen al naar de drie stadswoningen en negen appartementen van CiWoCo, waarmee architectenbureau GAAGA uit Leiden pas nog de prestigieuze ARC19 Innovatie Award won. Prefab betonnen casco’s, een strikte scheiding van constructie en installaties en vrije plattegronden: de woningen van CiWoCo zijn heel flexibel in te delen en aan te passen. En daarmee bijna volledig demontabel.

Duurzame, herbruikbare materialen
GAAGA betrok de bewoners nauw bij het project. Zo ook in de keuze van materialen. Die moesten duurzaam zijn en waar mogelijk opnieuw te gebruiken. Neem bijvoorbeeld die oude damwanden van azobé hardhout in de gevel. Of de keuze voor aluminium, zoals in de totaaloplossing van Renson en Kawneer. Aluminium is tot in lengte van jaren te recyclen, benadrukt Eric Amory, die namens OntwerpJeWoning het ontwerpproces voor de bewoners begeleidde. “Hergebruik was voor ons een belangrijke afweging bij de keuze voor aluminium. Bovendien is het materiaal onderhoudsvrij en bood het met al z’n kracht een goede oplossing bij de behoefte aan veel glas. Met deze keuze hebben we de kozijnen smal kunnen houden. Dat pakt mooi uit, zo met die ranke profielen.”

Onafhankelijk getest
Naast esthetische afwegingen speelde ook het wooncomfort een belangrijke rol bij de keuze voor de totaaloplossing van Renson en Kawneer. De productcombinatie is onafhankelijk getest, scoort hoog op wind- en waterdichtheid en laat bewoners profiteren van roosters over het gehele kozijn. Een opwaartse luchtstroming en zelfregelende klep voorkomen koudeval, waardoor de lucht veel gelijkmatiger de woning binnenkomt. En dat merk je, vertelt Amory. “De ventilatie werkt prettig, voor zover mij bekend ervaren de bewoners nauwelijks tocht en koudeval. Tel alle eigenschappen van deze toepassing bij elkaar op en je kunt stellen dat je er bijna geen omkijken naar hebt. Dat gebruiksvriendelijke: ook dát is innovatie, als je het mij vraagt.”

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zonwering?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist