Kies ook voor een trendy kunstwerk

in je huis

Plexiglas is misschien niet het eerste materiaal waar je aan denkt wanneer je op zoek gaat naar een nieuw kunstwerk voor aan de muur. Toch is plexiglas kunst een trend in opkomst. Wanneer je met eigen ogen een plexiglas schilderij bekijkt zie je ongetwijfeld direct waarom. Het glas geeft een kunstwerk naast een fraaie glans ook een zekere diepte. Daarnaast speelt het plexiglas op een unieke manier met het binnenvallende licht, dat het kunstwerk op een zonnige dag een hele andere uitstraling geeft dan op een bewolkte dag. 

Verras jezelf en bezoekers met plexiglas kunst
Plexiglas staat ook wel bekend als acrylglas, en geeft een kunstwerk zowel in letterlijke als in figuurlijke zin een extra laag. Door het gebruik van glas valt er niet alleen van de voorkant licht op een kunstwerk, maar schijnt het licht er van de achterkant ook een beetje doorheen. Dit zorgt voor extra intense kleuren. Verder geeft het kraakheldere materiaal ook de meest gedetailleerde afbeeldingen haarscherp weer. Professionele galeries voor plexiglas kunst werken vaak samen met architecten en interieurdesigners, en weten dus goed aan welke eisen een afbeelding moet voldoen om binnen de meeste interieurs te passen. Goede contacten met fotografen en kunstenaars zorgen er daarnaast voor dat menige galerie die plexiglas kunst aanbiedt is voorzien van een fraaie collectie kunstwerken.

De praktische voordelen van plexiglas kunst
Een conventioneel schilderij op doek is poreus, wat betekent dat zowel in de verf als in het materiaal van het doek allerlei minuscule gaatjes en spleetjes zitten. Na verloop van tijd kunnen stof en andere deeltjes zich in deze gaatjes gaan ophopen, met als resultaat dat een doek wat doffer wordt. Vele malen erger is het nog wanneer er om wat voor reden dan ook een vloeistof over zo'n kunstwerk wordt gemorst. Met een kunstwerk van plexiglas heb je deze problemen niet. Plexiglas kunst is letterlijk spiegelglad en laat zich dan ook eenvoudigweg met een doekje schoonmaken. Ook is het materiaal goed bestand tegen de UV-straling van de zon, die voor conventionele schilderijen op den duur funest is. Tot slot goed om te weten is dat plexiglas een stuk sterker en lichter is dan een gewone glasplaat, waardoor het vrij gemakkelijk op te hangen is.

Ontdek de vele mogelijkheden van plexiglas kunst
Net als met een kunstwerk op doek kun je met kunst op plexiglas alle kanten op. Zo kun je een mooi schilderij op plexiglas laten drukken. Maar ook fotografie op plexiglas is een populaire keuze. Kies bijvoorbeeld voor een bijzonder portret, of ga voor een afbeelding van een prachtig landschap of van een buffelkop. Voor in het oog springende wanddecoratie kun je ook gaan voor een bijzondere fotomontage, waarin foto's en abstracte schilder- of tekenkunst met elkaar vermengd zijn. Ook de afmetingen van je nieuwe kunstwerk dragen natuurlijk bij aan hoe het werk een ruimte beïnvloedt. Met enkele kleinere kunstwerken breng je op een subtiele wijze wat diversiteit aan in een kamer. Een enkel levensgroot portret op plexiglas daarentegen is een echte blikvanger, die een ieder die de kamer binnenwandelt bijna dwingt om er even aandacht aan te besteden. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist