De 3 meest populaire vloerkleden

uit Marokko

Sinds enige tijd zijn de traditionele berbers uit Marokko erg populair in onze westerse interieurs. Deze berber vloerkleden worden in het atlas gebergte geknoopt. Elke streek heeft daar zijn eigen type kleed die makkelijk te herkennen is. Toch hebben ze wel allemaal één ding met elkaar gemeen: ze zijn allemaal dik en hoogpolig. Maar dat is ook niet gek met de winters die erg streng kunnen zijn in het Noorden van Marokko.

Beni Ouarain

Grofweg zijn er drie soorten kleden erg populair in Nederland. Als eerste natuurlijk de Beni Ouarain. Dit kleed is vaak ivoorwit met een zwart of wit patroon. De patronen zijn vaak asymmetrisch, iets waar in wij in het westen even aan moeten wennen.  

Azilal

Ook wordt het azilal vloerkleed steeds populairder in ons interieur. De Azilal kleden zijn afkomstig uit de Azilal provincie in Marokko. Dit vloerkleed is grover geknoopt dan de Beni Ouarain en zich kenmerkt door vele felle kleuren. Tot voorkort werd dit type kleed vooral gekocht voor op de kinderkamer, maar je ziet ze nu ook langzaam in de woonkamer verschijnen. 

Beni Mguild

Het derde type Berber vloerkleed uit Marokko is de Beni Mguild. Dit type zie je het minste voorbij komen in de Nederlandse interieur. Dat is logisch, omdat je zo ook niet vaak tegenkomt. Het zijn meestal erg oude kleden en ze hebben vaak de kleur paars of rood. Af en toe vinden we ze ook in het blauw of groen. De Beni Mguild is heel dicht geknoopt en erg zwaar. In de Verenigde Staten zijn ze op dit moment super populair.

 

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist