Laminaat of PVC

Welke vloer is de beste keuze?

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor je huis, dan zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Maar twee populaire en meest voorkomende materialen zijn toch wel laminaat en PVC. Nu moet je alleen nog beslissen welk materiaal je kiest voor de vloer in jouw huis. En het kiezen tussen deze twee kan best een ingewikkelde taak zijn. Want beide materialen hebben hun eigen unieke voordelen en nadelen. Daarom is het belangrijk om te weten wat de opties en mogelijkheden zijn zodat je kunt kiezen voor een vloer die het beste bij je behoeften past. Hieronder lees je de verschillen tussen een PVC en laminaat vloer en de voordelen en nadelen van deze twee materialen.

Laminaat
Een laminaat vloer is een type vloer die ontzettend populair is. Niet alleen omdat deze vloer gemakkelijk te installeren is, maar ook omdat het relatief goedkoop is. Laminaat is een betaalbaar en duurzaam materiaal dat bestaat uit verschillende lagen die met elkaar worden gelijmd. De bovenste laag is meestal gemaakt van een hard kunststof dat bestand is tegen krassen, vlekken en vocht. Bovendien hebben laminaat vloeren de neiging om beter tegen slijtage en stoten te kunnen dan andere vloeren, zoals bijvoorbeeld een PVC vloer. Ze zijn verkrijgbaar in een groot aanbod aan stijlen en kleuren, maar ook kan laminaat het uiterlijk van hout, steen en tegels nabootsen, waardoor het je interieur eenvoudig kan upgraden. Bovendien is laminaat gemakkelijk te leggen en te onderhouden. Het enige dat je nodig hebt, is een vochtige dweil of stofzuiger en wat schoonmaakmiddel

PVC
PVC vloeren winnen het aan de andere kant aan populariteit, zeker de laatste jaren. Onder andere vanwege de veelzijdigheid en de vele voordelen. Een PVC vloer is duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en relatief goedkoop. Bovendien is dit materiaal waterbestendig, waardoor het ideaal is voor gebieden met veel vocht zoals de keuken. PVC vloeren zijn ook verkrijgbaar in een verscheidenheid aan stijlen en kleuren, waardoor ze net zo stijlvol kunnen zijn als laminaat vloeren. PVC is verkrijgbaar in allerlei kleuren en stijlen en kan over vrijwel elk bestaand oppervlak worden gelegd. Waardoor het ideaal is voor doe-het-zelvers die niet eerst de oude ondervloer willen verwijderen voordat ze een nieuwe leggen. Bovendien vereist PVC geen speciaal onderhoud. Het enige wat je hoeft te doen is vegen of dweilen als het nodig is!

Uiteindelijk hangt het ervan af wat voor soort vloer je nodig hebt. Als je op zoek bent naar een goedkope, gemakkelijk te installeren en duurzame vloer, dan is laminaat een goede optie. Aan de andere kant, als je op zoek bent naar een vloer die waterbestendig is en gemakkelijk te onderhouden is, dan kun je overwegen een PVC vloer te kopen.

Bij de keuze tussen laminaat en PVC vloeren zijn er altijd verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Denk hierbij aan kosten, installatiegemak, stijlvoorkeuren en duurzaamheid. Maar als je uiteindelijk alle voor- en nadelen van elk type vloer tegen elkaar afweegt, zou je een goede beslissing moeten kunnen nemen die perfect past bij zowel je budget als je levensstijl. En wie weet, misschien kun je zelfs door beide soorten te combineren precies de look in huis creƫren die je altijd al wilde. Veel succes!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloerentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist