je kaarsen mooi op laten branden

5 tips

Het liefst branden we elke dag kaarsjes in huis (of in de tuin). Het maakt je interieur toch net even nóg gezelliger en huiselijker. Maar helaas komen er ook regelmatig frustraties bij kijken. Bijvoorbeeld bij druipend kaarsvet of heerlijk geurende kaarsen die binnen no time alweer uit gaan omdat ze verkeerd zijn opgebrand. Tijd om daar wat aan te doen. Met de volgende tips branden je kaarsen wél mooi op!

  1. Bovenlaag volledig smelten voor het doven

Geheime tip nummer 1: laat bij de eerste keer aansteken de bovenkant eerst volledig smelten voordat je ‘m weer uitblaast. Doe je dit niet, dan ontstaat er een kuiltje in het kaarsvet en zal de kaars de keren daarop alleen maar verder uithollen, en de randen zullen nooit opbranden. Betreft het een brede kaars? Bedenk dan goed of je de kaars die avond wel lang genoeg kunt laten branden staan voor je ‘m uitblaast. Zo niet, wacht er dan even mee tot de volgende keer.

  1. Toch wel een gat? Snijd de randen dan weg!

Is de bovenstaande tip je even ontgaan en is het nu al te laat? No worries, er is nog een plan B: snijd de opstaande randen voorzichtig weg. Nu is het oppervlak weer gelijk!

  1. Zorg voor genoeg afstand tussen de kaarsen

Een groepje kaarsen bij elkaar kan ontzettend leuk staan, maar toch moet je hiermee opletten. De warmte van de kaarsen kunnen elkaar namelijk laten smelten waardoor ze lelijk opbranden, zeker als ze van ongelijke hoogte zijn.

 

  1. Zorg voor een kort lontje

Korte lontjes worden in het dagelijks leven niet echt als iets positiefs gezien, maar in de kaarsenwereld is dat anders. Het beste kun je er namelijk voor zorgen dat het lontje niet langer is dan 5 mm. Op die manier zorg je ervoor dat de vlam minder wappert.

  1. Pas op met tocht

Probeer tocht zoveel mogelijk te vermijden. Ten eerste om spetterend kaarsvet te voorkomen, maar ook om te voorkomen dat de kaars aan een kant sneller opbrandt. Dit gebeurt namelijk al snel als de vlam steeds één kant op wappert. Is de toch niet te vermijden, dan kan het helpen om de kaars af en toe even te draaien.

Bonustip: Zo raken je kaarsen nooit op!

Vooral tijdens donkere en druilerige dagen branden we meer kaarsen dan we bij kunnen houden. Geen zin om steeds naar de winkel te gaan? Dan kun je tegenwoordig ook heel makkelijk op maandelijkse basis de mooiste en lekkerst geurende kaarsen kopen via een abonnement bij Qaars. Zo kom je nooit meer zonder te zitten en hoef je de deur er niet meer voor uit! En in de zomer of tijdens je vakanties dan? Simpel, dan kun je heel gemakkelijk je abonnement opzeggen of pauzeren!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Woonideeën?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist