Woonideeën

inspirerende interieur ideeën

Vind stijlen in

Woonideeën

Wonen is een essentieel onderdeel van ons leven. Het is veel meer dan een dak boven het hoofd. Het bepaalt hoe iemand zich voelt, hoe de thuisbasis er uit ziet en hoe die helpt om op te tanken. Wonen is huiselijkheid, geborgenheid en goed voelen. Dit is voor ieder anders en kan alleen bereikt worden wanneer er ruimte is om het samen in te vullen.

Woonideeën

Sommigen onder ons gaan met trends mee. Anderen vooral niet. Weer anderen zoeken naar dat wat ze, al dan niet samen, mooi vinden. Soms is de inrichting bij vrienden of bekenden een trigger die tot verandering leidt. Een andere keer kan dat een tijdschrift of een tv-programma zijn. Feit is dat een huis pas een woning wordt wanneer je je er lekker voelt. 
Om nieuwe woonideeën op te doen en om bij de tijd te blijven kan een abonnement op een tijdschrift een oplossing zijn. Wat ook heerlijk is, is zo nu en dan een rondje maken langs de woonwinkels. Letterlijk of virtueel op internet. Want dan wordt al snel duidelijk of er een nieuwe fase is aangebroken.

Sloophout

Zo kan een sloophouten kast een enorme warmte in huis brengen. Of net niet, geheel naar gelang de smaak. Natuurproducten geven altijd sfeer. Parket of laminaat kan dan een hele vanzelfsprekende keuze zijn. Door dat te combineren met de nieuwste snufjes op vitragegebied, wordt een ruimte al heel snel knus. Voeg daar de hedendaagse pasteltinten aan toe of, voor de liefhebber, Engelse muurtinten, en er ontstaat iets geheel persoonlijks.
Ongeacht de keuze wil iedereen trots kunnen zijn op zowel de woning als het interieur. Dit is een van die onderliggende gedachten die bij de interieurkeuze een belangrijke rol spelen.

Design

Worden het design fauteuils of toch liever de bestaande fauteuils nieuw laten overtrekken? In dat laatste geval kan dit uiteraard in de kleuren en stoffen of leer van deze tijd, zodat ze weer geheel passend worden. Krijgt de keuken zijn eigen barista machine om een perfecte koffie te maken? Worden de kamers voor de kids zorgvuldig nieuw ingericht of samen met hen zelf gemaakt? Er zijn zoveel mogelijkheden dat het niet op kan. Het heeft te maken met wensen en mogelijkheden. Een gegeven is dat iets wat zelf ingericht of zelfs zelf gemaakt is meer waarde krijgt. Dat geldt met name voor jongeren die hun kamer hun eigen stempel willen geven.

Wonen is persoonlijk

Woonideeën zijn persoonlijk, want wonen is iets persoonlijks. Door gebruik te maken van trends, van ideeën, maar vooral door samen in gesprek te gaan over de verandering en gedegen informatie in te winnen, zal dat persoonlijke te bereiken zijn. Daar ligt de uitdaging bij vernieuwing.

Woonideeën via pinterest

Pinterest is een ideaal middel om jouw nieuwe woonideeën om te zetten naar concrete plannen. Zoek verschillende afbeeldingen van stijlen, keukens, interieurs of zlefs modestijlen en prik ze op je eigen Pinterest pagina. je kunt verschillende moodboards maken en selecteren op stijl, kleur of specifieke ruimtes die je wil aanpakken, zoals slaapkamers badkamers of tuinen. Naast het digitaal verzamelen kan je natuurlijk ook de ouderwetse manier toepassen. Verzamel afbeeldingen uit woonmagazines, print zelfgemaakte foto's uit en plak ze in een album of een prikbord. 


Oriënteer op onze site en laat je uitgebreid adviseren door een van onze vijf-sterren specialisten bij jou in de buurt.

Woonideeën opdoen is erg leuk! We laten je hier flink wat woontrends en interieur ideeën zien