Een huis verandert met de bewoners mee

een huis waar je oud in wilt worden

Een leven lang in hetzelfde huis blijven wonen. Het lijkt tegenwoordig steeds zeldzamer te worden, maar toch zijn er veel mensen die in ieder geval een heel groot deel van hun leven in één en dezelfde woning blijven. Het is leuk om te kijken hoe deze woning in de loop der jaren verandert. Niet alleen door de veranderende smaak van de bewoners of de heersende trends, maar ook door de levensfasen waar bewoners doorheen gaan.

De eerste jaren in een nieuw huis

De meeste mensen kopen of huren zo tussen hun twintigste en dertigste hun eerste huis. Dit is vaak niet het huis waarin zij ook oud zullen worden. Vaak gaat het hier om zogenaamde starterswoningen. Redelijk kleine huizen waarin het prima te doen is in je eentje of met een partner, maar niet per se een woning waarin je de rest van je leven wilt blijven wonen. Die volgt meestal een jaar of vijf tot tien later. Dan wordt er vaak verhuisd naar een groter huis, eentje waarin een gezin kan opgroeien, of waarin iemand met of zonder partner de mogelijkheid heeft om jarenlang met veel plezier en genoeg ruimte te wonen.

Dit is meestal geen verhuizing die zonder genoeg speurwerk plaatsvindt. Je eerste ‘echte’ huis, een huis waarin je oud wilt worden, dat moet een goed exemplaar zijn. Er worden hoge eisen gesteld aan het type woning en aan de omgeving. Is dit de plek waar ik een heel groot deel van mijn leven door wil brengen? Wie genoeg tijd en budget heeft zal nog voor de verhuizing het huis grondig onder handen willen nemen, en het helemaal aan de wensen en eisen aanpassen. Een nieuwe badkamer, een nieuwe keuken, nieuwe vloeren, overal een likje verf. Maar er zijn ook genoeg mensen die alleen het hoognodige doen, en in de jaren die volgen steeds een ruimte aan zullen pakken.

Het huis verandert mee

In de jaren die volgen, verandert het huis vaak mee met de bewoners. Er worden kinderkamers gemaakt, die pakweg 20 jaar later weer veranderen in logeerkamers of hobbykamers. Een huis opnieuw inrichten als de kinderen het huis uit zijn is voor veel mensen best lastig: wat moeten ze met al die kamers? Toch vinden steeds meer mensen er een goede bestemming voor, en is kleiner gaan wonen lang niet altijd meer een wens.

Wel moet het huis blijven passen bij de bewoners. Zo kan het gebeuren dat traplopen steeds lastiger wordt, en het huis bijna als een hindernisbaan gaat voelen. Een traplift kan op dat moment uitkomst bieden. Het maakt het wisselen van verdieping zo makkelijk als het jaren geleden was. Trapliften kopen wordt voor veel mensen op leeftijd een logischere keuze dan op zoek gaan naar een gelijkvloerse woning. Want waarom zou je weg willen uit het huis dat je met zoveel zorg hebt uitgezocht en waar je zo fijn hebt gewoond? Met een kleine aanpassing zo hier en daar kun je er heerlijk blijven wonen.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Woonideeën?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist