Een duurzaam interieur creëren

hier kun je mee beginnen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven en dat is niet zo heel gek. De wereld wordt steeds meer geconfronteerd met de effecten van de mens op de aarde en die zijn niet erg positief. Tijd dus om het roer flink om te gooien en te zorgen dat ook jij voor duurzame en milieuvriendelijke opties kiest. Dat geldt ook wanneer je een nieuw interieur uit gaat zoeken of wanneer je een woning volledig opnieuw gaat inrichten na bijvoorbeeld een verhuizing. Voor wat voor materialen kies je en wat gaat zo lang mogelijk mee? We geven je graag een paar opties, zodat jij zeker weet dat jouw interieur zo min mogelijk belastend is voor het klimaat.

Een duurzame vloer
Wanneer er een nieuwe vloer nodig is in huis, zijn er een aantal opties waar je uit kunt kiezen. Zo zijn pvc vloeren bijvoorbeeld erg duurzaam vanwege hun lange levensduur. Ook is pvc een van de meest milieuvriendelijkste kunststofsoorten om te gebruiken en is dit een ontzettend toegankelijk type vloer. Je kunt deze namelijk bij elke groothandel vinden. Je kunt je ook verdiepen in wat bijzondere typen vloeren, zoals een kurk- of bamboe vloer. Deze varianten zijn nog niet bekend en vrij nieuw, maar zijn een uitstekende keuze als je voor duurzaam wilt gaan.

Duurzame meubels
Als je het zo duurzaam mogelijk wilt aanpakken, is de trend van het minimalisme wellicht wel wat voor jou. Bij deze interieurtrend koop je zo weinig spullen mogelijk, waardoor je het milieu zo min mogelijk belast. Daarnaast houd je er een erg opgeruimd en overzichtelijk huis aan over. Als je  duurzame meubelen wilt overwegen kun je het beste eerst eens naar vintage of tweedehands meubels kijken. Deze meubelen zijn al eerder gemaakt en gebruikt, maar kun je makkelijk een tweede leven geven. Hierdoor hoeven er geen nieuwe bomen gekapt te worden of chemische materialen gebruikt te worden. Daarnaast scheelt dat ook weer transport en uitlaatgassen. Kortom, ga voor vintage! Wil je liever toch nieuwe meubelen, selecteer dan vooral items die lang meegaan en niet snel slijten. Zo weet je zeker dat je er jarenlang van kunt genieten.

Kies een duurzame keuken
Ook wat betreft je keuken zijn er genoeg keuzes die je zo duurzaam mogelijk kunt maken. Ga bijvoorbeeld niet voor de goedkoopste kookplaat, maar kies voor een plaat met optimaal rendement. Het zou zonde zijn als je je gaskookplaat flink aan het opstoken bent, terwijl al deze warmte verloren gaat. Ook wat betreft je koeling kun je verstandige keuzes maken omtrent het energiegebruik aangezien moderne koelkasten tegenwoordig niet meer onder het A+-niveau mogen scoren. Oude koelkasten slurpen vaak energie en daarnaast koelen ze je boodschappen vaak niet optimaal. Tijd dus om die oude koelkast in te ruilen voor een nieuwer model. Tot slot kun je een waterbesparende kraan aanschaffen die ervoor zorgt dat jij en je gezin een stuk minder water verbruiken. Zo hoef je niet constant je kinderen aan te spreken wanneer ze de kraan net iets te lang open laten staan.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Woonideeën?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist