4 inspiratie tips

voor in jouw huis

Het (her)inrichten van je huis? Daar komt meer bij kijken dan je eerst zou denken. Het gaat zoveel verder dan simpelweg de muren schilderen. Er is meestal heel wat te doen en er is nog meer keuze. Hieronder 4 tips opgesomd die je huis kunnen opvrolijken en meer leven kunnen geven.

Tip 1: Zorg dat je een moodboard maakt!

Een eerste stap die je kan helpen bij het opvrolijken van je woning is het maken van een moodboard. Hier kan je alle ideeën verzamelen en gaan deze niet verloren. Zo krijg je na een tijd ook een goed idee van de stijl die je wil opgaan. Zie je vaak die ene bamboe lamp terug verschijnen, dan weet je dat dit een element is dat je zeker moet opnemen.

Tip 2: Zorg dat je varieert

Vervolgens doe je er ook goed aan om de inrichting van het huis ruimte per ruimte te bekijken. Start bij de woonkamer. Het is de ruimte waar jij en je familie en vrienden waarschijnlijk de meeste tijd zullen spenderen. Varieer met vormen, een ronde tafel en hoekige zetel kunnen zeker samen passen en dit geeft een dynamisch gevoel aan de kamer.

Als je een grote ruimte gaat inrichten, kijk dan zeker ook uit dat je geen te kleine meubels zal gebruiken. Deze gaan dan al snel verloren in de ruimte. Bij een grote ruimte denk je meestal ook best groot.

De keuken is meestal het hart van de woonst. Het is dus aangeraden de keuken in te richten volledig naar jouw wens. Maar let wel op dat deze inrichting ook min of meer in mijn is met de stijl van de rest van het huis.

Tip 3: Wat past het beste bij jou?

Alsook een belangrijke tip is te kijken naar welke interieurstijl bij jou past. Houd je van natuurlijke elementen als steen en hout, dan zal je eerder voor landelijk stijl gaan. Een mooi voorbeeld hiervan kan je vinden op als Houd je meer van strakke lijnen en veel licht en comfort. Dan past een Scandinavische stijl zeker bij jou. Er zijn zo nog vele stijlen: urban, vintage, modern, minimalistisch, ...

Tip 4: Het kiezen van de juiste lamp

Tot slot zijn de juiste lampen belangrijk. Een bamboe lamp zijn hier een tip aangezien deze heel veel karakter toevoegen aan een kamer en ze nooit "out of style" gaan.
Licht is een belangrijke factor in huis. Je wenst zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten als mogelijk. Maar ook wanneer het avond is en het donker wordt, wil je graag van je huis genot hebben. Denk daarom ook goed na over de plaatsing van je lichten. Een lichtplan maken kan je hier meteen ook bij helpen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Woonideeën?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist