Thonet

allroundtafel 1140

Massief en tegelijk licht, ingetogen en toch aanwezig: Thonet-tafel 1140, door Werner Aisslinger ontworpen als ‘community-hub’, overtuigt door zijn functionaliteit, veelzijdigheid en elegante eenvoud. Kenmerkende elementen zijn de tafelpoten van massief eiken, die aan de buitenkant zijn afgerond in de vorm van een kwart cirkel, en de slimme, subtiel zichtbare verbindingselementen op de hoeken van het tafelblad die ervoor zorgen dat het lijkt te zweven. Dankzij deze slimme constructie kunnen ook stoelen met armleuningen onder de uiterst robuuste en stabiele tafel worden geschoven. Deze eigenschappen, in combinatie met de aantrekkelijke prijsstelling, maken de 1140 tot de perfecte allrounder – voor privégebruik als eet- of werktafel en voor zakelijk gebruik, bijvoorbeeld als flexibele werkplek in het kader van het Nieuwe Werken of in coworking spaces, in de horeca, in bibliotheken en cursusruimten.

"We wilden een tafel ontwerpen die in veel verschillende settings past”, aldus ontwerper Werner Aisslinger, die de 1140 samen met Thonet heeft ontwikkeld voor het BaseCamp Lyngby-project in Denemarken. Het concept van deze appartementencomplexen voor studenten is ontstaan als antwoord op het gebrek aan aantrekkelijke woonruimte voor studenten in Europa. De missie van oprichter en CEO Armon Bar-Tur is het creëren van gemeenschappelijke studentenwoningen in Amerikaanse campusstijl, gecombineerd met Europese esthetiek en een functionele inrichting.
 
“De stabiliteit van de verbinding tussen de tafelpoten en het tafelblad was vanaf het begin cruciaal: je moet op de tafel kunnen dansen, zonder dat een omslachtige onderconstructie in de weg zit”, zo luidde de briefing die Aisslinger kreeg. Het resultaat is een subtiel zichtbaar beslag voor de verbinding van tafelpoten en tafelblad, dat is gebaseerd op elementen uit de bruggenbouw: het tafelblad met zijn gefreesde hoeken wordt met behulp van een verbindingsstuk nauwkeurig en onzichtbaar aan de tafelpoten vastgeschroefd. Dit beslag, een innovatief element van gegoten aluminium, is bijzonder stabiel en ondersteunt de vorm van de tafel. De afgeronde buitenkanten van de tafelpoten hebben naast het esthetische aspect nog twee duidelijke voordelen: zelfs als je dicht bij elkaar zit, stoot je niet tegen hoekige randen. Wanneer vier of meer tafels worden samengevoegd tot een groter geheel, kunnen kabels door het midden naar beneden worden geleid. Het tafelblad zelf bestaat uit een meubelpaat met een echt houten fineerlaag, die zelfs in de langste versie geen stabiliserend raamwerk nodig heeft. Hierdoor maakt de tafel een bijzonder lichte indruk.
 
Dankzij het beperkte materiaalgebruik en het gebruik van FSC-gecertificeerd hout scoort de tafel ook op het vlak van duurzaamheid. De tafelpoten zijn van massief eiken en de tafelbladen hebben een fineerlaag van echt eiken (dikte tafelblad: 42 mm). Elk tafelblad is verkrijgbaar in een transparant gelakte en een gebleekte uitvoering. De verbindingselementen zijn verkrijgbaar in gepolijst aluminium en met een antracietgrijze poedercoating (RAL 7016). Ook speciale ontwerpen zijn mogelijk: de elementen in BaseCamp Lyngby zijn bijvoorbeeld knaloranje. Bij de marktintroductie zal de 1140 verkrijgbaar zijn in vier lengtematen (1 m, 2 m, 2,20 m en 2,40 m) met een breedte van telkens 1 m.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Tafels?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist