Tegels in de badkamer

De mogelijkheden zijn eindeloos

De tijd dat we iedereen de badkamer had voorzien van witte tegels ligt al jaren achter ons. Tegels zijn er in alle soorten, maten, kleuren en afwerkingen. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos, waardoor je je badkamer helemaal in kan richten naar jouw eigen wensen en smaak. We zetten een aantal leuke tegeltrends voor je op een rijtje.

Speel met kleur
Kies voor de basis van je badkamer altijd voor neutraal gekleurde tegels, zoals wit of grijs. Deze kleuren zijn tijdloos en je kan er alle kanten mee op combineren. Dit kan met grijstinten of juist met opvallender kleuren. Door mozaïek toe te passen, creëer je een speels effect in de badkamer.

Keramische tegels
Dé trend van dit moment is onmiskenbaar de keramische tegel. Met deze tegels kun je namelijk bijna elke uitstraling in een ruimte creëren, terwijl je de voordelen van het keramiek behoudt. Dit noemen we ook wel look-a-like tegels. Ga je vloertegels kopen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hout-look of een natuursteenlook met de voordelen van keramische tegels. Ze zijn duurzaam, vaak goedkoper dan alternatieve materialen, gemakkelijk in onderhoud en hygiënisch en ideaal in combinatie met vloerverwarming.

Houtlook
Relatief nieuw zijn tegels met een houtlook. De keramische tegels zijn voorzien van een houtmotief dat niet van echt te onderscheiden is. Om de illusie nog realistischer te maken is er een echte houtstructuur in de tegels verwerkt. Zo krijgt je badkamer de uitstraling van een houten vloer met de voordelen van een tegelvloer: krasbestendig en gemakkelijk schoon te maken.

Hoe groter, hoe beter?
Niet alleen het aanbod aan kleuren is in de loop der jaren veranderd. Ook het formaat van de tegels wordt steeds gevarieerder. Zowel op de vloer als op de wand zijn ze over het algemeen groter geworden. De standaard maten 10 x 10 cm of 20 x 20 cm zijn geen vanzelfsprekendheid meer. Door te spelen met formaten, krijg je leuke effecten in de badkamer. Als je een flinke tegel van 30 bij 60 cm horizontaal plaatst, krijg je een breedte effect. Zet je ‘m op zijn kant en plaats je de wandtegels dus verticaal, dan benut je de hoogte en krijgt het op een wand heel ander effect. Er zijn zelfs tegels met verkrijgbaar met een breedte van 1 meter. Ga je tegels kopen van Douche Concurrent, houd er dan rekening mee dat het leggen van dergelijke tegels vakwerk is, dat je beter uit kan laten voeren door een ervaren tegelzetter.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Vloer- en wandtegels?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist