Tuinontwerp

Tuinschetsen en Tekeningen

Vind stijlen in

Het maken van een tuinontwerp

Om tot een mooie tuin te komen, kan je niet om het maken van een goed doordacht tuinontwerp heen. Je wil natuurlijk het hele jaar door genieten van een mooie tuin. Daarom begin je bij het maken van een tuinontwerp altijd bij het groene geraamte. Vervolgens breid je het tuinontwerp steeds verder uit met een gazen, sierbestrating, borders en pergola’s. Het is belangrijk om in je tuinontwerp ook een beplantingsplan op te nemen. Door de bloeiperiode van verschillende planten en bloemen op elkaar af te stemmen, zorg je er voor dat je optimaal kan genieten van een tuin die in bloei staat.

Een driedimensionaal tuinontwerp

Steeds meer tuinontwerpers laten hun opdrachtgevers een driedimensionaal tuinontwerp zien. De zogenaamde ‘platte tekening’ voldoet niet volledig meer aan de eisen die vandaag de dag aan een tuinontwerp gesteld worden. Een platte tekening moeilijk te begrijpen, omdat er geen hoogte en diepte te zien is. Dit zijn juist essentiële onderdelen van een tuinontwerp. Bij een driedimensionaal tuinontwerp kun je als het ware door de tuin wandelen. Je kunt vooraf beleven hoe je tuin er na aanleg in werkelijkheid uit zal zien. Ieder detail uit het ontwerp is exact uitgewerkt.

De tuinontwerp laat je maken door een specialist

Het maken van een goed doordacht tuinontwerp is vakwerk, dat je beter aan een 5 Sterrenspecialist over kan laten. Iedere tuinontwerper die op WonenWonen.nl te vinden is, heeft jarenlange ervaring in het maken van een tuinontwerp. De vergaarde kennis vertalen ze in een tuinontwerp waar je jaren plezier van hebt!