Last van allergieën?

Zo kies jij het juiste beddengoed

Stel je voor dat je elke dag niezend of krabbend wakker wordt. Dat is niet een fijn begin van de dag, maar voor veel mensen toch de realiteit. Veel mensen hebben te maken met een allergie voor een bepaald materiaal dat verwerkt zit in het beddengoed. Ben jij hier ook allergisch voor? Dan wordt het tijd om ander beddengoed aan te schaffen. Ben je benieuwd hoe je het juiste beddengoed kan kiezen? Lees dan vooral hieronder verder voor meer informatie.

Wasbaar beddengoed

Als je allergisch bent, is het belangrijk dat je beddengoed uitzoekt die je vaak kan wassen. Heb je bijvoorbeeld een donzen dekbed? Dan is de kans groot dat je dit dekbed niet snel in de wasmachine kan gooien. In de meeste gevallen zal je het donzen dekbed naar een stomerij moeten brengen. Dit heeft allemaal te maken met de vulling van het dekbed. Je kan deze soort dus beter vermijden.

Een anti-allergie dekbedhoes is wel geschikt om de wassen thuis. Je kan het zelfs op hele hoge temperaturen wassen en dat is perfect voor mensen die een allergie hebben. Bekijk dus altijd eerst of het beddengoed op een hoge temperatuur kan worden gewassen. Is dit niet het geval? Laat het beddengoed dan even liggen.

Goede vulling

Het is zeer belangrijk dat je de juiste vulling van het beddengoed uitkiest. Sommige vullingen trekken namelijk meer huisstofmijten en dat moet je zien te vermijden. Een synthetisch dekbed kan in dat geval een goede optie zijn. Een dekbed met synthetische vulling kan je wassen en zoals het hierboven werd benoemd, is het van belang dat je het beddengoed kan wassen.

Daarnaast bestaan er speciaal anti-allergie beddengoed. Deze wordt zeer aangeraden aan mensen die last hebben van allergieën. De vulling is op een speciale wijze gemaakt. Door die speciale wijze kan huisstofmijt niet meer blijven hangen in het beddengoed. Let dus altijd goed op de vulling.

Handige tips

Naast het kiezen van anti-allergie beddengoed, zijn er nog een aantal dingen die je kan doen om de kans op huisstofmijt aanzienlijk te verminderen. Het is ten eerste dus van belang dat je jouw woning goed blijft luchten elke dag. De slaapkamer is vooral belangrijk. Zet dus regelmatig een aantal ramen en deuren open zodat er frisse lucht in jouw woning komt.

Hiernaast is het verstandig om jouw beddengoed elke week even te verschonen. Was de anti allergie matrashoes en het dekbedovertrek altijd op hoge temperaturen. Hierdoor hebben de huisstofmijten geen kans om te overleven. Zorg er verder nog voor dat je vaak de stofzuiger door de slaapkamer haalt. Hopelijk heb je dan minder last van huisstofmijt en kan je genieten van een fijne nachtrust.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Dekbedden en kussens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist