Je slaapkamer zomerproof maken

3 tips tegen transpireren in bed

De zomer is bijna voorbij en het was in Nederlander warmer dan ooit te voren. Maar niet alles is rooskleurig, in de avond verstoren muggen je nachrust en zweet je onbedoeld veel tijdens het slapen. Om jezelf alvast voor te bereiden op de volgende zomer hebben wij Mitch Huijer, expert op het gebied van slapen en beddengoed, om advies gevraagd en drie tips verzameld. Volg jij deze drie tips op voor de zomer van 2024? Dan zul je slapen als een roosje!

Bed

Het is belangrijk om het correcte materiaal voor in je bed te gebruiken. Veel dekbedden en matrassen houden warmte vast. Als eerst wil je je dikke dekbed inruilen voor een satijn of zijde laken. Zijden en linnen zijn volgens een test van Huijer.nl de materiaalsoorten die het best ademen en daardoor de temperatuur goed reguleren.

Daarnaast kan je ook geld investeren in een kouder matras. Zo is het Geltex matras van een stuk kouder dan bijvoorbeeld een memory foam matras. Op de website van van Huijer.nl staan verschillende goede Geltex matrassen die het aanraden waard zijn.

Als laatst moet je proberen zo min mogelijk kleding in bed aan te hebben, zoals pyjama's gemaakt van ademende stof of als laatste optie kun je kiezen om zelfs helemaal naakt te slapen.

Luchtcirculatie

Een volgende aanpassing die je kan doen aan je kamer is het bevorderen van de luchtcirculatie. Probeer de ramen en je deur te openen voor een betere luchtstroom. Als dit nog niet genoeg helpt kan je ook een ventilator kopen.

Ventilatoren zijn relatief goedkoop en versterken de luchtstroom. Als een bonus werkt het zoemende geluid van ventilator voor veel mensen als slaapverwekkend.

Verander eet en drinkgewoontes

Soms is je voedselpatroon de reden zijn voor nachtelijk transpireren. Zo wordt het afgeraden om pittig voedsel te eten en zeker kort voor je gaat slapen. Pittig eten zorgt ervoor dat het lichaamstemperatuur stijgt, waardoor je lichaam gaat zweten.

Ook adviseren we om je cafeïne en alcohol gebruik te verminderen en het helemaal vanaf een uur voordat je naar bed gaat. Alcohol en cafeïne zorgen ook voor stijging van je lichaamstemperatuur. Daarnaast kunnen drugs en tabak ook een rol spelen voor overmatig transpireren. 

Als dit allemaal geen zin heeft?

Als je zelfs na het uitvoeren van al deze tips nog last hebt van zweten tijdens het slapen is het praktisch om naar je huisarts te gaan. Maak je geen zorgen, overmatig transpireren komt veel voor en is zeer goed te behandelen.

Maar misschien is het wel gewoon je bed, je voedselpatroon of te weinig lucht in je kamer. Hopelijk hebben we je kunnen helpen met dit artikel, want we weten hoe belangrijk een goede nachtrust is!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Dekbedden en kussens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist