SieMatic Interior Design Days 2023

Innovatief, inspirerend, fascinerend

"Innovatie, inspiratie en fascinatie waren de kenmerken van het uitgebreide programma van de SieMatic Interior Design Days 2023 die onlangs plaatsvonden in Lohne. Meer dan 1500 nationale en internationale gasten waaronder keukenspecialisten, architecten, interieurarchitecten, pers en influencers waren naar Lohne afgereisd om kennis te maken met de uitgebreide productinnovaties.

Vooral de nieuwe greeploze SieMatic S2 met zijn verborgen functies en geheime functies maakten enorme indruk. Daarnaast was er een schat aan andere nieuwe producten om te ontdekken en te ervaren. "We wilden onze (inter)nationale gasten verrassen en inspireren. En dat is overduidelijk gelukt. De sfeer was fantastisch en een geweldige bevestiging voor het hele SieMatic-team en onze productinnovaties voor de komende jaren."
Rainier Zweep, CEO SieMatic Nederland.

SieMatic wordt beschouwd als de uitvinder van de greeploze keuken. Van de SieMatic 6006 in 1960, via de SieMatic SL in de late jaren 1980, tot de huidige SieMatic S2 en SieMatic SLX, is de greeploze keuken voortdurend ontwikkeld in lijn met de tijd, en SieMatic heeft er veel prijzen mee gewonnen. Met voortdurende verrassende innovaties heeft SieMatic vooruitziendheid getoond en nieuwe normen gesteld die tot voorbeeld zijn geworden. Met de nieuwe generatie van de SieMatic S2 wil SieMatic de tijdloze greeploze klassieker nog meer onderdeel maken van het interieur waarbij de keuken verder wordt geïntegreerd in de leefruimte.

Bijeenkomst met de SieMatic leveranciers – Samen voor Duurzaamheid

Parallel aan de beurs organiseerde SieMatic dit jaar een bijeenkomst met alle SieMatic leveranciers. Meer dan 150 eigenaren, managing directors en ontwikkelaars die leverancier zijn van SieMatic, waren aanwezig om de nieuwe productpresentatie van SieMatic, in het "August-Wilhelm Siekmann Forum" te bezichtigen. Het hoofdthema van deze dag was de oproep om mee te doen aan een dialoog was duurzaamheid. SieMatic belichtte de ontwikkeling van baanbrekende, duurzame producten en het belang van samenwerken. Een hoogwaardig panelgesprek gaf inzicht in verschillende benaderingen en aandachtspunten. Om de partners te motiveren en als bewijs van de eigen strategie kondigde SieMatic de Sustainability Supplier Contest aan. Volgend jaar wordt een Award uitgereikt aan een bijzonder milieubewuste productontwikkelingen door een van de SieMatic partners en of leveranciers.

"1 - 9 SieMatic S2
De keukenarchitectuur van een SieMatic S2 onderscheidt zich door het ontbreken van handgrepen. De heldere vormen, worden alleen onderbroken door het vertikale en horizontale lijnenspel: tijdloos elegant. Het keukenontwerp kan strak, minimalistisch en ingetogen zijn. Maar het kan ook juist expressief worden ontworpen bijvoorbeeld door het gebruik van warm hout, glanzende nikkelkleurige greeplijsten en een opvallend natuurstenen werkblad.

De ingetogen materiaal- en kleurcompositie van de SieMatic S2 is minimalistisch en uitnodigend tegelijk. De asymmetrisch geplaatste vitrine is aan drie zijden uitgevoerd in glas. Tussen het werkblad met de spoelbak en de achterwand is een praktisch en functioneel kanaal bedacht. De warme lakkleuren van de keukenfronten en greeplijsten sluiten mooi aan bij het natuurlijke Taj Mahal steen van de werkbladen en nisbekleding.

Achter de elegant ontworpen hoeken van de onder- en hoge kasten bevinden zich de nieuwe SieMatic SecretSpaces: de verborgen geheime bergruimte van de nieuwe generatie SieMatic S2. In een handomdraai, mede dankzij de revolutionaire rotatie-technologie, verandert een gesloten "meubel" onverwacht in een elegant open regaal. Een onverwachte visuele ervaring. Het eersteklas mechanisme met de precisie van een klassiek Zwitsers uurwerk zorgt voor een soepele draaibeweging waardoor zelfs objecten die in het regaal staan niet omvallen tijdens het draaien.

Maar er zijn nog meer verborgen talenten. Twee bijna identieke eilanden met werkbladen van natuursteen Taj Mahal zijn parallel aan elkaar in de ruimte geplaatst. Ook hier wordt een S2 SecretSpace pas bij een tweede blik zichtbaar. De kookplaat is verborgen onder de SieMatic StoneDesign werkbladen, die zijdelings kunnen worden uitgeschoven.
 

"10 - 17 SieMatic S2 in Saharabeige en eiken grafiet met een zijwand in facetdesign en de unieke "SecretService".
Deze SieMatic S2  is een combinatie van een elegant ontwerp met verborgen functionaliteit. Het facetdesign op de hoeken van het eiland zorgen voor een naadloze en verfijnde uitstraling, terwijl de "SecretService" lade een ‘verborgen’ opbergplek aan deze keuken toevoegt. 

Het DNA van de SieMatic S2 is hier herkenbaar aan de zwarte greeplijsten, waardoor het SieMatic StoneDesign werkblad in een 1 cm optiek lijkt te zweven. In de greeplijst is een ‘SecretService’ lade ingebouwd. De blikvanger in deze keuken is de nieuwe ronde tafel.

"18 - 22 SieMatic Mondial met een wijnbar.
SieMatic Mondial is minimalistisch, modern en geometrisch. Met gedurfde kleuren en vormen, gecombineerd met expressieve materialen. SieMatic Mondial overschrijdt de grenzen van keukenontwerp en opent een wereld van weelde, eenvoud en individualiteit. 
Maar, wat mag er nooit ontbreken in een keuken? Voldoende, efficiënt bruikbare opbergruimte. In deze elegante SieMatic Mondial is achter de vouwdeuren een wandmeubel bedacht met individueel ontworpen wijnbar.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over SieMatic Keukens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist