Past een open keuken of een gesloten keuken

beter in jouw woning?

Denk je na het eten wel eens, nou de keuken is een ravage maar ik trek gewoon de deur dicht en laat de boel de boel, morgen is er weer een dag? Nou, in dit geval kies je maar beter voor een gesloten keuken zodat je de rommel niet meer ziet en van een rustige avond kunt genieten. Welke soort keuken past nu eigenlijk beter in jouw woning of bij jou als persoon? Een open keuken, een halfopen keuken of een gesloten keuken? Woon je in het zuiden van het land dan ga gerust eens langs voor een keuken van CVT keukens. Hier zie je prachtige keukens uitgestald waarbij je precies kan zien of ze beter samengaan met een gesloten, halfopen of open keuken uitvoering. Wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende keuken vormen en welke het beste past in jouw geval lees je hierna.

Welke keuken past bij jou?

Een open keuken vormt een geheel met de woonkamer en vormt zo een grote woon- en leefruimte. In een open keuken is het contact met gezinsleden en gasten gegarandeerd. Is een kookeiland je droom, kies dan voor een open keuken. Een halfopen keuken heeft een afscheiding tussen de keuken en de woonkamer. Door het gedeeltelijke open karakter blijft het contact met anderen bestaan, maar heb je ook het voordeel dat niet alles in het zicht staat zodat je ook rustig eens wat vaat kan laten staan. In een dichte keuken is het contact met de overige gezinsleden of bezoek tijdens het koken, een stuk beperkter. Een dichte keuken is echter ideaal om de vaat eens helemaal te vergeten en door te schuiven naar de volgende dag. Zolang je het niet ziet, stoort het sommigen ook niet. Bij welke keuken vorm je voorkeur ook ligt, zorg ervoor dat het past bij je woning en de beschikbare ruimte. Er is een mooie keukenzaak in Tilburg waar je zeker eens een kijkje moet gaan nemen voordat je keuzes maakt.

Wat is de functie van je keuken?

Wil je de keuken integreren in de woonkamer en zo een mooie open leefruimte creëren, dan is de open keuken ideaal. In een open keuken staan ruimtelijkheid, contact en gezelligheid centraal. Met kleine kinderen is het fijn om altijd een oogje in het zeil te kunnen houden. Er zijn echter ook duidelijke nadelen aan een open indeling. Geluiden en geurtjes verspreiden zich in de gezamenlijke ruimte en een open keuken moet netjes zijn want alles is zichtbaar. De gehele ruimte moet steeds verwarmd worden en de stijl van de inrichting van zowel de keuken als de woonkamer moet op elkaar zijn afgestemd. Let ook op met kleine kinderen omdat ze snel aan de verkeerde spullen kunnen zitten. De nadelen van de open keuken zijn de voordelen van de gesloten keuken en omgekeerd. Een halfopen keuken zit er met de voor- en nadelen zo’n beetje tussenin. Het belangrijkste om te kiezen voor open of gesloten is voornamelijk wat je zelf het fijnste en ook het mooiste vindt, en wat het beste past bij je gezin.

Vindt inspiratie in de nieuwste keukentrends

Als je twijfelt over welke keukenvorm en welk design voor jouw woning het beste is, dan kun je inspiratie opdoen bij de keukenvakman, in bladen over inrichting en wonen, of via het internet. De nieuwste keukentrends vind je snel online en zo kun je vooraf indruk krijgen van hoe jouw droomkeuken eruit ziet en in welke vorm hij gegoten wordt. Hou je van een ruime, open en harmoniërend geheel is een open indeling precies iets voor jou. Wil je aparte ruimtes houden met ieder een aparte functie, kies je beter een gesloten keuken. De juiste keuken is altijd een persoonlijke keuze die je alleen zelf kan maken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Keukentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist