Industriële uitstraling van je keuken

Deze elementen helpen

Trends komen en gaan, maar er zijn er altijd een paar die opvallen en een blijvende indruk achterlaten. Dit jaar is de industriële keuken zo'n trend die menig huiseigenaar heeft veroverd. Vooral in woningen met een open ruimte of luxe uitstraling is de industriële keuken niet meer weg te denken. Maar wat maakt deze keukenstijl zo aantrekkelijk? Een combinatie van ruwheid, authenticiteit en moderniteit brengt de perfecte balans in elke woonruimte. Het straalt zowel elegantie als stoerheid uit, en dat is precies wat veel mensen tegenwoordig in hun keuken willen zien.

Vitrinekasten met rookglas is de finishing touch

Een industriële keuken staat synoniem voor een mix van ruwheid en klasse. En hoe kun je die balans beter tot uiting brengen dan met vitrinekasten met rookglas? Deze kasten, ook wel bekend als smoke glas kasten, voegen een subtiele maar onmiskenbare luxe toe aan de keuken. Ze bieden een licht getinte, bijna mysterieuze blik op wat erin staat, wat zorgt voor een speels contrast met andere elementen in de keuken. Bovendien functioneert het rookglas als een prachtige filter, waardoor al je servies en accessoires in een zacht licht worden weergegeven. Kortom, het is een must-have voor iedereen die streeft naar een keuken met die echte industriële flair.

Metalen en hout: het perfecte duo voor de industriële look

Als je je verdiept in de wereld van industriële keukens, zul je merken dat bepaalde materialen steeds terugkomen. Bepaalde kleuren en soorten metaal en hout vormen een harmonieus geheel met deze stijl. Donkere tinten zoals antraciet of diepzwart gecombineerd met ruw, onbewerkt hout zorgen voor die authentieke industriële uitstraling. Materialen zoals roestvrij staal of koper kunnen ook worden geïntegreerd voor een modernere touch. Het samenspel tussen deze materialen, zorgvuldig gekozen en op elkaar afgestemd, creëert die kenmerkende sfeer die zo geliefd is in de industriële keukens van DB Keukens.

Marmeren afwerkingen voor echte luxe uitstraling

De industriële stijl staat bekend om zijn robuuste, ongepolijste karakter. Maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor een vleugje luxe. Marmer is zo'n element dat zowel grandeur als tijdloosheid uitstraalt, en het past wonderwel in de industriële keuken. Vooral wanneer je je industriële keuken wilt laten samensmelten met een luxe woning. Stel je voor: een grof houten keukeneiland met een glanzend marmeren blad. De natuurlijke aderen van het marmer contrasteren prachtig met de ruwe textuur van het hout en het metaal in de keuken. Bovendien zijn marmeren afwerkingen niet alleen beperkt tot werkbladen. Denk aan marmeren achterwanden, vloertegels of zelfs accessoires zoals snijplanken en serveerschalen. Door deze elementen te integreren, krijgt je keuken een verfijnde uitstraling zonder de industriële essentie te verliezen. Het is de perfecte manier om die rauwe industriële look te combineren met het verfijnde en elegante van marmer.

Verlichting in de industriële keuken

Verlichting speelt een cruciale rol in het accentueren van de industriële uitstraling. Hanglampen met een metaal- of koperen finish, samen met subtiele spots, werpen een sfeervol licht op ruwe oppervlakken. Deze verlichtingselementen, zorgvuldig gekozen en geplaatst, brengen de karakteristieke elementen van een industriële keuken echt tot leven.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Keukentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist