Welke soorten kasten zijn er

van a tot z

Er zijn zoveel soorten kasten, dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. En welke kasten gebruik je voor welke doeleinden? In dit artikel lichten we een aantal verschillende kasten toe en waar je ze voor kunt gebruiken.

Buffetkast
Een buffetkast is een grote kast die je als eyecatcher in huis kunt zetten. Je kunt jouw servies hierin bewaren. Als je heel mooi servies hebt, kun je ook kiezen voor een buffetkast met een open gedeelte of een stuk met een glazen wand ervoor. In het gedeelte dat wordt afgeschermd door een dichte deur, kun je de wat minder mooie spullen bewaren. Die hoeven natuurlijk niet in het zicht, maar moeten wel opgeborgen worden.

Vitrinekast
Heb je een mooie of bijzondere verzameling, kun je deze uitstallen in een vitrinekast. Zo blijven deze items mooi en kunnen ze niet beschadigen. Je hebt hele grote vitrinekasten, maar ook mooie, smalle kasten. Zo’n smalle kast kun je eigenlijk overal wel kwijt. Als je ‘m goed in het zicht zet, kunnen al jouw gasten deze bijzondere verzameling aanschouwen.

Voorraadkast
Een voorraadkast is in ieder huishouden nodig, voor bijvoorbeeld het opbergen van jouw voorraad van eten. Zo kun je groot inkopen en alles in zo’n voorraadkast opslaan. Het is leuk als je speciale voorraadpotten aanschaft, zodat alles keurig staat opgeslagen. Je kunt een voorraadkast ook gebruiken om speelgoed van de kinderen in op te bergen. Zo voorkom je dat jouw woonkamer verandert in een speelparadijs. Je kunt hierin bijvoorbeeld teken- en knutselspullen bewaren, speelgoed, spelletjes en puzzels. Jouw kinderen kunnen het er makkelijk uit pakken en zodra ze klaar zijn met spelen, kunnen ze het weer in de kast opbergen.

Kledingkast
Iedereen in huis heeft een kledingkast nodig. Voor de kinderen wordt meestal een kleine kast uitgekozen, maar volwassenen kiezen vaak voor een grote kledingkast. Hierin kun je naast kleding ook schoenen, accessoires en tassen bewaren. Zo heb je alles op één plek en is het netjes opgeborgen. Je hebt veel verschillende kledingkasten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dichte kast, met een spiegel op een van de deuren. Of je gaat voor een open kledingkast en een losse, staande spiegel erbij.

Nachtkastjes
In de slaapkamers van volwassen mensen vind je vaak nachtkastjes industrieel. Dit is erg handig om een nachtlampje op te zetten, jouw telefoon met oplader of een leesboek. Je kunt ook een notitieboekje met een pen hierin bewaren. De meeste goede ideeën komen wanneer je tot rust komt en als jij een notitieboekje naast je bed hebt liggen kun jij direct alles opschrijven. Zo voorkom je dat je die briljante ideeën niet vergeet.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Aanbevolen artikelen over Kasten:

Gratis meer informatie over Kasten?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist