tado° X

Slim verwarmen

tado°, een van de Europese leiders op het gebied van intelligent energiebeheer voor woningen, onthult zijn nieuwe productassortiment dat slim verwarmen eenvoudiger maakt. 

tado° X is ontworpen om slimme thermostaten en bediening van de warmtepomp toegankelijker te maken voor miljoenen huishoudens in Europa, zodat ze zowel hun energierekening als hun impact op het klimaat kunnen verlagen.

tado° X is eenvoudig om in te stellen. Het is eenvoudig te gebruiken dankzij slimme schema’s en andere functies die klanten kunnen instellen en vervolgens vergeten. tado° X heeft een nieuw ontwerp dat al een iF Design Award heeft gewonnen en het biedt een stabieler mesh-netwerk dan WiFi met een groter bereik in grotere huizen.

De reeks nieuwe tado° X producten zijn:

  • Slimme Thermostaat X
  • Slimme Radiatorknop X
  • Draadloze Temperatuursensor X
  • Warmtepomp Optimizer X
  • Bridge X

Naast dat het eenvoudiger te gebruiken is, combineert tado° X alle bekroonde energiebeheerfuncties waar het bedrijf bekend om staat met verbeterde hardware, die de Thread- en Matter-standaarden heeft overgenomen. Dit zorgt voor naadloze integratie met andere apparaten, voor een echt interoperabel slim huis. De X-apparaten hebben ook nieuwe displays voor een betere gebruikerservaring, terwijl de Slimme Radiatorknop X wordt geleverd met een batterij die kan worden opgeladen via een USB-C-kabel voor meer gebruiksgemak.

De nieuwe Warmtepomp Optimizer X zorgt voor meer controle over en efficiëntie van warmtepompen. In combinatie met tado°’s Slimme Thermostaat, een Balance abonnementsdienst en dynamische tarieven kan dit leiden tot hoge besparingen.

Christian Deilmann, CPO en medeoprichter van tado°, zegt: “We zijn trots om onze nieuwste generatie producten te onthullen. Dit is een volgende stap in onze missie om het voor miljoenen huishoudens in Europa eenvoudiger te maken om hun energieverbruik en -rekeningen te verlagen zonder in te leveren op comfort. De innovaties in onze tado° X-producten maken eenvoud voor slimme verwarming werkelijkheid. In het verleden werden slimme thermostaten vooral gebruikt door mensen die interesse hadden in slimme technologie, maar tado° X maakt deze apparaten toegankelijker voor veel meer mensen en zal een grote impact hebben op rekeningen en de transitie naar hernieuwbare energie.”

Hoe werkt tado° X?
tado° X werkt op het Thread protocol – het biedt een stabieler mesh-netwerk dan WiFi met een groter bereik in grotere huizen. Met het tado° X-assortiment kunnen klanten voor het eerst de individuele componenten kopen die het beste passen bij hun behoeften wat betreft de setup van hun slimme verwarming. Als ze al een actief Thread mesh-netwerk hebben via een compatibele Thread border router (bijvoorbeeld Apple HomePod Mini), dan hoeven ze de Bridge X Thread border router niet aan te schaffen. Als ze echter hun Thread mesh-netwerk vanaf nul willen opzetten, dan kunnen klanten de Bridge X Thread border router kopen als onderdeel van een starterskit. In beide gevallen kunnen extra Bridge X’s het bereik van hun Thread mesh-netwerk in grotere huizen vergroten en het krachtiger maken.

Matter is de nieuwe standaard voor connectiviteit die wordt gebruikt door meer dan 240 aangesloten bedrijven, waaronder Amazon, Google, Apple, Samsung, Ikea, Philips Hue en Somfy. Dit betekent dat Matter in combinatie met Thread apparaten van verschillende fabrikanten met elkaar kunnen communiceren en dat tado° X-producten gemakkelijk integreren met het smart home ecosysteem van klanten.

De tado° Slimme Thermostaat X, Slimme Radiatorknop X en de Draadloze Temperatuursensor X werken met Amazon Alexa-, Google Home- en Apple Homekit-spraakassistenten.

Slimme Thermostaat X
De Slimme Thermostaat X kan traditionele thermostaten vervangen om controle te hebben over een ketel, een zoneklep of kamers met vloerverwarming. Dit laatste maakt het de ideale metgezel voor de Warmtepomp Optimizer X. Het kan regeling in aparte ruimtes mogelijk maken in huizen met warmtepompen voor een betere efficiëntie. De Slimme Thermostaat X is compatibel met twee soorten verwarmingsinterfaces: relay (aan/uit, mechanisch) en Opentherm (digitaal). De thermostaat kan op zichzelf worden gebruikt (met een Thread border router) of als ketelregelaar in een opstelling met meerdere Slimme Radiatorknoppen X.

Slimme Radiatorknop X
Met het nieuwe innovatieve T-vormige ontwerp, dat compacter is en een verbeterd touchdisplay met hoge resolutie heeft, kan de Slimme Radiatorknop X de verwarming in elke kamer van het huis regelen. Hij is eenvoudig te monteren op de meeste radiatoren met een thermostaatkraan en wordt geleverd met zes adapters en een keuzeschakelaar voor eenvoudige installatie. De Slimme Radiatorknop X wordt ook geleverd met een eenvoudig uitneembare batterij die kan worden opgeladen via een USB-C-kabel, waardoor het gedoe en de kosten van het vervangen van batterijen wordt vermeden en de behuizing niet van de radiator hoeft te worden losgekoppeld. De Slimme Radiatorknop X heeft ook een kinderslot.

Warmtepomp Optimizer X
Warmtepomp Optimizer X blinkt uit door zijn samenwerking met de hoofdregelaar van de warmtepomp, zodat klanten eenvoudig slimme schema's voor verwarming en warm water kunnen instellen en temperaturen handmatig kunnen aanpassen in de tado° app.

Door Smart Radiatorknop X toe te voegen, kan de verwarming in huizen met warmtepompen per kamer individueel worden geregeld, een unieke feature van tado°.

Het kan ook gebruikt worden in combinatie met tado° Balance for Heat Pump loadshifting service en dynamische energietarieven. De Warmtepomp Optimizer X kan de warmtepomp gebruiken op momenten dat de elektriciteitsprijzen lager zijn. Dit is van toepassing op ruimteverwarming en het verwarmen van water.

Warmtepomp Optimizer X is compatibel met de belangrijkste fabrikanten in de Europese markt: Atlantic, Vaillant, Saunier Duval en Fujitsu. De ontwikkeling van compatibiliteit met andere merken gaat door na de introductie. Het kan ook werken als een Thread border router om te communiceren met de andere tado° X-producten en Matter-apparaten van derden in je huis.

Het tado° ecosysteem
tado° X-producten mogen dan nieuw zijn, maar de functies waar klanten gewend aan zijn, zijn nog steeds aanwezig. tado° zorgt ervoor dat huishoudens de temperatuur kunnen regelen vanaf elke plek en op elk moment, via de app of met behulp van Amazon Alexa, Google Assistant of Apple HomeKit. De belangrijkste functies zijn Slimme Schema’s, Geofencing om de verwarming lager te zetten als er niemand thuis is, Open Raam Detectie en Klimaatcomfort. Al deze functies leiden tot energiebesparingen van gemiddeld 21%[1] voor een Nederlands huishouden, terwijl ook de ecologische voetafdruk van een huis wordt verkleind.

tado° X biedt toegang tot tado°'s volledige reeks energiebeheeroplossingen waardoor je – dankzij het combineren van slimme thermostaten, app-bediening, slimme functies, warmtepompoptimalisatie en dynamische energietarieven – honderden euro's per jaar kunt besparen. Naast deze oplossingen biedt tado° een Smart Charging App voor elektrische voertuigen.

Compatibiliteit met huidige tado° V3+ apparaten
Omdat tado° X is gebouwd op een compleet nieuw en ander technisch platform dan V3+ en eerdere tado°-generaties, is het niet compatibel met deze apparaten.

Draadloze Temperatuursensor X
Net als de Slimme Thermostaat X kan de Draadloze Temperatuursensor X overal in een kamer worden geplaatst om de temperatuur op die plek te meten en zo het verwarmingsgedrag in te stellen. Hij kan ook worden gebruikt voor centrale controle over meerdere Slimme Radiatorknoppen X in één kamer (wat vooral handig is als de radiatoren zich op ongemakkelijke plekken bevinden) en met de Warmtepomp Optimizer X.

Dit product is een onderdeel van de Draadloze Slimme Thermostaat X-setup, in combinatie met de Wireless Receiver X, wanneer dit apparaat wordt uitgebracht in september.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist