Hybride warmtepomp

Vanaf 2026 de standaard

In mei 2022 kondigde het kabinet aan dat vanaf 2026 hybride verwarmingssystemen de standaard zijn voor het verwarmen van woningen. Dat betekent dat je bij vervanging van je cv-ketelin ieder geval een hr-ketel én een (hybride) warmtepomp laat installeren. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om meteen over te stappen op een volledig duurzaam alternatief zoals een all-electric warmtepomp, maar dit is niet in iedere situatie mogelijk.

Laat je het er liever niet op aankomen en wil je jouw woning nu alvast duurzaam en comfortabel verwarmen? Dan is een hybride verwarmingsoplossing voor jou een goede eerste stap naar een aardgasvrij thuis. Een hybride warmtepomp werkt samen met je bestaande cv-ketel. Dankzij de vele mogelijkheden van Vaillant is er voor iedere woonsituatie en behoefte wel een hybride systeem te installeren. Bovendien biedt de overheid een interessante subsidie voor hybride warmtepompen, zodat je na aanschaf weer een deel van de kosten terug kan vragen. Zo kan ook jij straks die hybride warmtepomp kopen.

Wat is een hybride warmtepomp?
Bij een hybride verwarmingssysteem wordt de bestaande ketel uitgebreid met een duurzaam verwarmingssysteem. In de meeste gevallen verwijst de term hybride naar de combinatie van een hr-combiketel met een warmtepomp. De hr-combiketel levert het warme kraanwater. De warmtepomp zal voor het grootste deel van het jaar de woning verwarmen. De cv-ketel springt alleen bij als dat nodig is.

Bij de aanschaf van een hybride warmtepomp zijn geen aanpassingen aan je woning nodig in de vorm van nieuwe vloerverwarming of speciale lage temperatuur radiatoren nodig. Het werkt gewoon met je huidige radiatoren. Maar weet wel: hoe beter jouw woning geïsoleerd is, hoe minder warmteverlies je hebt en hoe meer je uiteindelijk zult besparen.

Hybride warmtepomp als tussenoplossing
Wil je graag verduurzamen, maar ben je nog niet klaar voor een volledig duurzaam systeem? Dan is de hybride warmtepomp een ideale tussenoplossing. Houd rekening met je toekomstwensen bij de keuze voor het type hybride samenstelling. Vaillant maakt hierbij een onderscheid tussen "All-electric ready" en "Duurzaam gas ready".

Bij een all-electric ready systeem kies je voor een warmtepomp met een groter vermogen, zodat je later gemakkelijk overstapt naar een all-electric warmtepomp. Bij een duurzame gas ready opstelling is het belangrijk dat je cv-ketel klaar is voor groen gas of bijmenging van waterstof aan het aardgas. Op die manier kun je de hybride opstelling blijven gebruiken. Bekijk de scenario's hieronder of vraag een installateur bij jou in de buurt om je te helpen het juiste systeem te vinden voor jouw situatie en comfortwensen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist