Een lekker warm huis

Vijf tips

We kunnen er niet omheen. Het is winter. Hoewel het ontzettend gezellig kan zijn om na een winterwandeling lekker knus samen op de bank te kruipen en een kop chocomel te drinken is de winter vooral ook heel erg koud. Met deze vijf tips blijft het bij jou thuis ook in de winter lekker warm.

Vloerverwarming
Vloerverwarming is ideaal voor de echte koukleumen. Wel een dingetje voor volgend jaar, want vloerverwarming moet onder de vloer geplaatst worden en dat is wel even een klusje. Tegels en steen zijn de beste vloer om over vloerverwarming te plaatsen. Deze materialen hebben een goede thermische geleidbaarheid en geleiden de warmte dus goed naar je voeten. Je hebt vloerverwarming systemen op elektriciteit, die zijn het duurzaamst, vloerverwarming op water is het goedkoopst.

Maak de radiator vrij
Als je optimaal wilt kunnen profiteren van de warmte van je radiator moet je zorgen dat deze vrijstaat. Als er een hele berg spullen voor je radiator staat kan de warmte natuurlijk niet lekker de ruimte binnendringen. Zet dus geen meubels tegen je spullen aan en laat er ook geen was op drogen (dat is sowieso erg slecht voor je kleren).

Radiatorfolie
Helaas gaat, zeker in slecht geïsoleerde ruimtes, een hoop warmte van je radiator verloren via de muur. Om dit effect te verminderen kun je radiatorfolie achter de radiatoren plakken. Dit is eigenlijk een soort aluminiumfolie dat de warmte van je radiator terugkaatst. Zo komt meer warmte van je radiator daadwerkelijk in de ruimte terecht.

Dubbel glas
Hebben jouw ramen nog geen dubbel glas? Breng daar dan zo snel mogelijk verandering in! Als je geen tijd of zin hebt om het hele raam eruit te slopen kun je altijd als tijdelijke oplossing een voorzetraam of isolatiefolie gebruiken. Dat geeft jouw raam van enkel glas een dubbel-glas-effect. Dikke gordijnen kunnen in de nacht ook een hoop kou buitenhouden.

Kaarsen
Zet de woonkamer vol met mooie kaarsen, eventueel met een lekker geurtje. Het lijkt misschien alsof dat geen zoden aan de dijk zet, maar het branden van kaarsen kan echt wel wat uitmaken in de gevoelstemperatuur van jouw woonkamer. Het ziet er daarnaast ook nog eens ontzettend gezellig uit en je betaalt er geen stookkosten voor. Er zijn dus talloze manieren om je huisje deze winter lekker warm te houden. Met goede isolatie, vloerverwarming en wat mooie kaarsen zit jij er deze winter heerlijk bij!

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist