Home cinema

Thuisbioscoop

Vind stijlen in

  Je favoriete film op een home cinema systeem

  Steeds meer mensen kiezen voor een thuis bioscoop. Met een home cinema haal je de kwaliteit en ervaring van een echte bioscoop in huis. Je zit echt midden in de film die je bekijkt. Daarbij is indrukwekkende geluidseffecten en realistisch stemgeluid zijn erg belangrijk. Wanneer je het geluid ook nog eens uit verschillende hoeken hoort komen, kun je optimaal genieten van je favoriete film of programma. Allemaal vanuit je luie stoel.

  Wat is home cimema?

  Centraal in de huiskamer staat een apparaat, waarop alle andere apparaten aangesloten kunnen worden. Uiteraard wordt de televisie ingeplugd, maar ook een spelcomputer of iPod kan er aan gekoppeld worden. Het beeld speel je vervolgens via de home cinema set af op de televisie. Het geluid komt de kamer in via de luidsprekers van de home cinema set. Het is mogelijk om met een home cinema systeem een standaard stereo installatie te vervangen. Je kunt er namelijk ook gewoon muziek op beluisteren. De bron kan verschillend zijn in de vorm van een CD speler, mp3speler of radio. Om de muziek goed te laten klinken, zal de home cinema set wel voorzien moeten worden van een goede set luidsprekers.

  Om het geluid je huiskamer in te krijgen, zijn er verschillende mogelijkheden. De eenvoudigste manier om het geluid te verbeteren is de eenvoudig aan te sluiten soundbar. Dit is een langwerpige kast met luidsprekers en een ingebouwde versterker. Meestal wordt er ook een subwoofer voor lage tonen aangesloten. Een 2.1-systeem heeft een losse linker- en rechter frontluidspreker en een subwoofer. Wil je écht ruimtelijk geluid waarbij het geluid van je home cimena set uit alle hoeken van de kamer komt, kies dan voor een 5.1-speler. Die bestaat uit dezelfde onderdelen als een 2.1-systeem, met als toevoeging twee extra achterluidsprekers voor het surroundeffect en een middenluidspreker voor stemmen.

  Laat je informeren door een home cinema specialist

  Er zijn talloze mogelijkheden om een home cinema set samen te stellen. Een 5 Sterrenspecialist heeft alle kennis in huis om je wensen en mogelijkheden te vertalen naar een home cinema systeem dat perfect bij je past. Vaak zijn er kijk- en luisterruimtes ingericht, waar je alle systemen kunt testen. Een specialist kan bovendien helpen bij het installeren van je home cinema