Traplift kopen

begin op tijd en vergelijk!

Als traplopen moeizamer gaat, maar u het liefst in uw eigen woning wilt blijven wonen, is een traplift een logische overweging. Zo hoeft u niet te verhuizen en houdt u uw hele woning tot uw beschikking. Maar een traplift is geen kleine aankoop, en er zijn bijzonder veel mogelijkheden en aanbieders. thyssenkrupp Home Solutions geeft u graag een aantal tips, zodat u de beste keuze kunt maken en een traplift kunt kopen die precies bij uw wensen past.

Veel ouderen stellen de aanschaf van een traplift uit tot het moment dat traplopen echt niet meer gaat. Pas als de benen pijn doen , de angst om te vallen groot is en de bovenverdieping steeds vaker vermeden wordt, wordt een trapliftleverancier gebeld. Toch is het verstandiger op een vroeger moment te beginnen met de oriëntatie. Zo heeft u alle tijd om te vergelijken, opties te bespreken en te onderzoeken welke traplift bij u en uw trap past. De eerste selectie wordt voor u gedaan: het is namelijk de vorm van de trap die bepaalt welke traplift bij u past.

Recht, bochten of een wenteltrap
Op alle soorten trappen is het mogelijk een traplift te plaatsen, de vorm van uw trap vormt geen belemmering. Zelfs op een smalle wenteltrap kunt u met een traplift naar boven en beneden gaan. Het is wel zo dat de vorm van uw trap bepaalt welke variant traplift er geplaatst kan worden. De meest eenvoudige trap is uiteraard een rechte trap. Maar ook voor elke trap met een of twee bochten, een wenteltrap of een traplift die verschillende verdiepingen overbrugt, is er een geschikte traplift te maken.

Maatwerk
Iedere trap is anders. Zelfs de trap van uw buren, die er precies hetzelfde uitziet, is anders dan die van u. Dit betekent dat er van een standaard traplift nooit sprake kan zijn. Een op maat gemaakte traplift sluit goed aan op uw trap, maar biedt nog meer voordelen. U kunt zelf alle opties kiezen die bij uw wensen passen. Houd deze vragen in uw achterhoofd als u trapliften gaat vergelijken:
- Waar wordt de rail geplaatst, aan de binnen- of buitenkant van de trap?
- Blijft de trap te gebruiken voor anderen?
- Is er een parkeerplaats voor de stoel mogelijk?
- Hoe wordt omgegaan met krappe ruimtes onder- of bovenaan de trap?
- Hoeveel verdiepingen worden overbrugd?
- Wordt er rekening gehouden met obstakels als stopcontacten of radiatoren?
- Wat voor garantie en service wordt er geboden?

Veiliger dan de norm
Alle trapliften moeten voldoen aan de Europese EN8140 norm, zodat u zonder zorgen gebruik kunt maken van uw traplift. Maar een veilig gevoel is meer dan een norm. Een traplift die aan de binnenzijde is gemonteerd, houdt de brede zijde van de traptreden vrij en begaanbaar voor anderen. Bovendien zorgen de nieuwste technieken ervoor dat de stoel en voetensteun van de traplift meedraaien met de vorm van uw trap. U kijkt niet in de diepte van het trapgat en ervaart een soepele rit zonder haperingen in de bochten. Maar ook de vormgeving van de stoel zorgt voor een geborgen gevoel. Doordat de armleuningen u omsluiten, hoeft u zich niet onzeker te voelen.

Wat kost een traplift?
De precieze kosten van een traplift zijn lastig in te schatten, omdat er veel variabelen zijn. De lengte en de vorm van de rail bepalen voor een groot deel de prijs. Verder kiest u natuurlijk de opties die bij uw wensen en interieur passen. Een traplift voor een rechte trap is goedkoper dan een traplift voor een trap met bochten, twee verdiepingen overbruggen is duurder dan één.

Let goed op dat er vaak wordt gesproken over een ‘vanaf prijs’, en dat het uiteindelijke aanbod een heel ander beeld kan schetsen. Een nieuwe traplift op een trap met een of meer bochten, die aan de binnenzijde van de trap wordt geplaatst, kost tussen de € 7.500 en € 9.500. Bij alle goedkopere aanbiedingen zult u uw wensenlijstje moeten aanpassen en doet u waarschijnlijk concessies op de kwaliteit.

Service en garantie
Als u een traplift aanschaft, kiest u voor een oplossing die lange tijd meegaat. Daarom is het verstandig om ook kritisch te kijken naar de geboden service en garantie nadat uw traplift is gemonteerd. Een traplift heeft jaarlijks onderhoud nodig om optimaal te blijven presteren. Dit onderhoud kunt u onderbrengen in een servicecontract, maar u kunt het ook zelf regelen. Zolang u uw traplift jaarlijks onderhoudt, biedt thyssenkrupp u levenslange garantie, zonder de verplichting van een servicecontract.

De mogelijkheden zijn eindeloos, de keuze is aan u. Als u meer informatie wenst, helpen we u graag vrijblijvend op weg.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zelfredzaam wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist