Een veilige trap

geen obstakel in huis

De wens van ouderen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen is groot. De omgeving en de mensen zijn vertrouwd en in de woning zijn veel mooie herinneringen gemaakt. Maar op het moment dat de trap een obstakel in huis wordt, wordt er toch vaak nagedacht over verhuizen naar een gelijkvloerse woning.

Voor veel mensen geldt dat traplopen op den duur steeds lastiger wordt; de benen doen steeds vaker pijn en de verdiepingen in huis worden moeilijker te bereiken. Uit onderzoek blijkt bovendien dat een groot deel van de huiselijke ongevallen onder senioren plaatsvindt op de trap. Een ongeluk kan hierbij in een klein hoekje zitten; iets kleins als een tas op de trap, loslatend tapijt, of even het evenwicht verliezen kan al een nare val veroorzaken. Desalniettemin hoeft geen enkele trap een obstakel te vormen, of aanleiding te zijn voor een verhuizing. thyssenkrupp legt uit waarom een traplift een goede oplossing is om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.

Veilig de trap op en af
Traplopen is de perfecte oefening om de kracht in de benen te blijven stimuleren. Het is dan ook raadzaam om zoveel en zolang mogelijk zelfstandig te blijven traplopen. Maar met de stijgende leeftijd verliezen veel ouderen logischerwijs aan kracht, lenigheid, snelheid en coördinatie. Op het moment dat traplopen niet meer veilig is, is een traplift een goede oplossing. Tot die tijd zorgen deze tips voor een veilige trap, waarbij het risico op vallen zo klein mogelijk is gemaakt.

Zorg voor een stevige trapleuning of installeer een tweede leuningZorg voor goede verlichting bij de trapZorg dat de vloerbedekking goed vast ligtLaat geen spullen op de trap liggenDraag geen slippers en ga niet op de sokken naar bovenWacht na het schoonmaken tot de traptreden droog zijn

Een traplift biedt zicht op de toekomst
Voor veel senioren komt er een moment dat de trap een onoverkomelijk obstakel wordt. Op dat moment is een traplift een goede optie om toch in de vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen.

Alle verdiepingen in huis worden weer toegankelijk, want de rail van de traplift kan zelfs tot de zolder worden doorgetrokken. Bovendien maakt thyssenkrupp voor iedere trap een traplift op maat; het maakt daarbij niet uit hoe de trap eruit ziet, recht, met bochten of een wenteltrap. De traplift neemt nauwelijks ruimte in en past door de diverse kleuren en bekleding in ieder interieur.

Een vrije trap is een veilige trap
Van oudsher werden de trapliften over de brede kant van de trap geleid. Dit zorgde ervoor dat de senior veilig naar boven en beneden kwam, maar daardoor was de trap was door anderen niet meer op reguliere wijze te gebruiken. Tegenwoordig zorgen de meest innovatieve technologieën ervoor dat de rail van de traplift ook aan de binnenzijde van de trap kan worden gemonteerd. Daardoor blijft de brede kant van de traptreden vrij begaanbaar en kan ook de trapleuning behouden blijven. Hierdoor blijft de trap voor andere gebruikers, zoals kinderen, kleinkinderen of mantelzorgers, net zo veilig is als voorheen.

De toepassing van de gepatenteerde ASL-technologie, een geavanceerde draai- en waterpastechniek, zorgt ervoor dat de stoel en de voetensteun van de traplift met de positie van de trap meedraaien. Hierdoor kan er rekening worden gehouden met obstakels zoals stopcontacten of radiotoren en hoeft de gebruiker niet in de diepte van het trapgat te kijken. De op- en afstap is veilig en gemakkelijk doordat de stoel boven aan de trap wegdraait van het trapgat.

Een ergonomische houding is comfortabel
Op het moment dat een traplift wordt overwogen, zijn er vaak al aantoonbare ouderdomsklachten zoals pijn in de gewrichten of verminderd evenwicht. De thyssenkrupp-trapliften zijn daarom speciaal ontwikkeld in samenwerking met fysio- en ergotherapeuten. Bij de ergonomisch vormgegeven stoel zijn de zithoogte en de voetensteun handmatig in te stellen, zodat de stoel perfect is afgestemd op de lengte en het postuur van de gebruiker. Zo voorkomt een ideale kniebuiging van 90 graden overbelasting. Kortom: de juiste houding zorgt voor het meeste comfort tijdens de rit.

Kies voor kwaliteit
Als het traplopen door fysieke omstandigheden wordt belemmerd, is het verstandig te gaan oriënteren op de verschillende mogelijkheden en oplossingen. Tijdens deze oriëntatie is het slim om met een aantal punten rekening te houden: de locatie van de rail en daarmee de beloopbaarheid van de trap, ergonomie voor de juiste houding en comfort tijdens de rit, en de kwaliteit van het product zelf. Een traplift wordt meerdere keren per dag gebruikt en is een langetermijninvestering. Een comfortabele stoellift waarbij de gebruiker een goede houding kan aannemen, zonder strubbelingen naar boven en beneden gaat, en gemakkelijk en veilig in- en uit kan stappen, is daarom erg belangrijk.

In de thyssenkrupp trapliftenfabriek, die is gevestigd in Krimpen aan den IJssel, worden jaarlijks meer dan 20.000 trapliften geïnstalleerd in Nederland. Iedere traplift voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Het is met recht een Nederlands fabricaat met Duitse degelijkheid. Een garantie voor een veilige, comfortabele, betrouwbare en gebruiksvriendelijke traplift voor iedere trap en ieder interieur.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zelfredzaam wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist