Warme woonkamer

geeft sfeer

Tijd voor een nieuwe start, tijd om alle dromen werkelijkheid te laten worden. Deze frisse start geeft ons allemaal de drang om alles even over een andere boeg te gooien: en zo ook de inrichting van de woning. De meest belangrijke ruimte is voor velen natuurlijk de woonkamer; en deze staat dan ook vaak als eerste op de make-over lijst. Een mooi moment om jullie te inspireren met wat handige tips om je woonkamer eenvoudig een warme sfeer te geven.

1. Warmte met vloerkleden

Hoewel je het steeds minder tegen komt, is carpet voor thuis nog steeds hartstikke populair. De nieuwe modellen, variaties en bedrukkingen maken dat carpet tegenwoordig helemaal prima te combineren is met allerlei hippe en moderne interieurstijlen. Daarnaast is het natuurlijk ontzettend warm aan de voetjes, en geeft het ook je interieur een warme uitstraling. Lekker thuiskomen doe je natuurlijk met een carpet, en niet op een kille betonvloer.

2. Creëer sfeer met kleuren

Het gebruiken van de juiste kleuren is de makkelijkste manier om warmte en sfeer in huis te creëren. Nu hoef je niet direct de blikken verf open te trekken om de muren te gaan verven; je kan ook wat extra warmte creëren door middel van de kleurenthema’s in de decoratieve items. Denk hierbij aan muurdecoratie, maar ook aan de kussens en plaids die je in je woonkamer plaatst. Door te kiezen voor warme kleuren zoals geel, oranje, rood en bruin, zorg je ervoor dat je woonkamer direct meer warmte uitstraalt.

3. Letterlijke warmte

Om deze kleurenthema’s door te kunnen voeren, heb je dan natuurlijk ook wel voldoende kussens en plaids nodig. Hoe meer fijne kussens en plaids je in de woonkamer hebt liggen, hoe warmer en aangenamer (en vooral verwelkomend) het eruit ziet. Daarnaast is het natuurlijk ook wel fijn om ‘s avonds lekker warm onder een dekentje te kruipen!

4. Planten en bloemen

Niets is zo toonaangevend voor je interieur als de veelzijdigheid aan bloemen en planten die je in de woning hebt. Zeker in de woonkamer kan het groen van de natuur ontzettend veel sfeer creëren. Hoewel een cactus een weinig warme uitstraling zal geven, zijn grote kamerplanten bij uitstek geschikt om gezelligheid, sfeer en warmte te creëren.

5. Dierenprint en vachten

De kleuren van de natuur, en dus ook de dieren die in de natuur leven, brengen ook direct warmte en sfeer. Denk bijvoorbeeld aan zo’n schapenvachtje van de IKEA. Je kan ze aan de muur hangen, op de banken en stoelen leggen, of gewoon op de grond met een mooie, grote kamerplant erop!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist