Speelse decoratie

voor de kinderkamer

Is het tijd om de kinderkamer opnieuw in te richten? Dan zijn een paar leuke en slimme decoratie tips altijd welkom. In deze gids vind je zeven goede tips voor een geweldig interieur van de kamer van je kind.

#1 Denk eerst aan wat nodig is
Als je een kinderkamer gaat decoreren, dan zijn de behoeften van het kind het belangrijkste. Stel dit boven de trendy items en kijk dus naar wat je kind nodig heeft. Dat is voor elk kindje weer anders. Al hebben de meeste jonge kinderen behoefte aan een grote plek op de vloer, omdat ze daar zullen spelen. Kies daarom voor slimme opbergsystemen die je in de hoogte kunt opbouwen.

#2 Maak het persoonlijk
Kinderen vinden het leuk als ze zichzelf herkennen in hun eigen plekje. Maak daarom een plekje van de dingen die ze zelf hebben gemaakt, zoals de tekeningen op school. Wat ook leuk is voor kinderen is een poster van hun favoriete tekenfilmfiguur. Ook al staat het scherm niet aan – je kind wordt altijd blij van Dora, Elsa of Spider Man. 

#3 Hou het in één thema
Heb je voor een tekenfilmfiguurtje gekozen? Hou het dan in één thema. Zo voorkom je dat het te onrustig wordt in de kinderkamer. Bij Gallerix vind je de posters in de webshop op kleur en thema gesorteerd. Dat maakt het een stuk makkelijker kiezen en kopen.

#4 Maak gebruik van kleur
Kinderen hebben een levendige fantasie en die wil je blijven stimuleren. Doe dat door kleur toe te voegen aan de kinderkamer. Kies voor roze, blauw of juist iets anders, zoals oranje. De kleuren kun je aanbrengen met verf, behang of stickers. Effen kleuren op de muur kun je weer goed combineren met posters met motieven. Zo is er voor elke kinderkamer wel iets.

#5 Slimme opslag
Kindjes hebben soms zo veel speelgoed, dat je als ouder echt niet weet waar je het moet laten. Daarnaast wil je nog voldoende speelruimte overhouden op de vloer. Hoe doe je dat toch? Het handigste is om opbergruimte op te stapelen in de hoogte. Zo kun je alles opbergen zonder dat de kamer erg vol lijkt.

#6 Inrichting voor de toekomst
Kleine kindjes groeien nog op. Dus bedenk hoe je de kamer kunt inrichten voor de toekomst. Koop een geboorte poster waarop je streepjes kunt zetten als je kind is gegroeid. Of kies voor een verstelbaar bed, zodat je niet om het jaar een nieuwe hoeft te kopen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist