Last van lentekriebels?

In 7 simpele stappen is jouw huis spic en span

Meteorologisch is hij al begonnen, maar op 21 maart begint hij écht: de lente. Daarmee zijn de winterse avondjes dat je wat hersenloos op je telefoon door je socials zit te scrollen, online een spelletje speelt of inlogt bij een van de casino’s in Nederland bijna voorbij. Met het voorjaar in aantocht wil je natuurlijk eens goed met je poetslap en andere schoonmaakmiddelen door het huis gaan. En met dit simpele zevenstappenplan lukt je dat.

Stap 1: maak een plan van aanpak
Maak een lijst van alle kamers en ruimtes van je huis die je wilt gaan schoonmaken. Groot huis? Verdeel je taken dan over verschillende dagen, zodat je niet overweldigd raakt. Met een goede planning ga je lekker georganiseerd van start. En het helpt je bij stap 2.

Stap 2: verzamel alle benodigdheden
Nu je een plan van aanpak voor het huis hebt, duik je eens in de kasten waar je schoonmaakproducten staan. Wat heb je allemaal in huis en wat moet er (bij)gekocht worden? Denk aan bezems, stofdoeken, glasreiniger, ontsmettingsmiddelen. Maar ook aan stofzuigerzakken, afvalzakken, schoonmaakmiddel. Tip: denk ook eens aan milieuvriendelijke alternatieven voor de chemische schoonmaakproducten. Bijvoorbeeld baking soda met citroen en/of azijn. Of biologische schoonmaakproducten.

Stap 3: zet alle ramen open
Dit is het mooiste moment van de voorjaarsschoonmaak (op het moment dat je huis spic en span is na, natuurlijk). Zet alle ramen open en laat de lekker frisse lentelucht door je huis waaien. Buiten dat dit lekker ruikt en je er vrolijk van wordt, helpt het ook bij het ‘wegventileren’ van opgehoopt stof en allergenen.

Stap 4: ga een rondje ontspullen
Een hype die een blijvertje is: ontspullen. Wat heb je de afgelopen winter en herfst allemaal lopen hamsteren in huis? Welke kleren heb je nu echt al meer dan een jaar niet meer gedragen? Ga door al je spullen heen en kijk wat er weg kan. Wat nog goed is, kan naar de kringloop of naar een donatie-inzamelingsplaats. Wat echt niet meer goed is, gooi je verantwoord weg. Een opgeruimd huis staat synoniem voor een opgeruimd hoofd.

Stap 5: stof alles af
Pak nu met je opgeruimde hoofd de stofdoek ter hand en begin met alle oppervlakken in huis goed af te stoffen. Werk van boven naar beneden, dus van lampen, de bovenkanten van kasten en deuren tot planken en moeilijke hoekjes ín de kasten.

Stap 6: diepgaande reiniging
Ga nu volgens je stappenplan kamer na kamer af. En ga grondig te werk. Maak ook de meubels schoon, reinig de vloeren, stofzuig de tapijten, ook eronder. Vergeet niet de keukenapparatuur af te nemen met een doekje, en alle badkameraccessoires. Focus je daarbij zeker ook op de details, want daar is de voorjaarsschoonmaak het uitgelezen moment voor.

Stap 7: vernieuw je interieur
Is je huis aan kant? Breng de lente dan nog wat meer in huis door wat kleine veranderingen aan te brengen in je interieur. Dat kunnen nieuwe kussens voor de bank zijn, een fris kleed op de vloer, wat vrolijke bloemen op tafel. Kleine aanpassingen kunnen al een heel groot effect hebben. En zorgen voor dat instant lentegevoel.

 

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist