Klein balkon inrichten?

Check deze onmisbare tips

Woon je in een appartement en is je balkon de enige buitenruimte die je hebt? Dan weet je waarschijnlijk als geen ander dat je te maken hebt met een beperkte buitenruimte. Maar: dit betekent gelukkig niet dat je niet net zo goed kunt genieten van de buitenlucht. Buiten zijn is immers hartstikke gezond voor je.

Er zijn namelijk genoeg tips en tricks om een klein balkon sfeervol in te richten. Denk alleen al aan het plaatsen van een mooie balkonvloer waar je een modern zitje op plaatst met kussens en plaids. In dit artikel vertellen we je meer over hoe je zo’n klein balkon gezellig inricht zodat ook jij met plezier op je balkon gaat zitten.

Ga voor een mooie balkonvloer met grote tegels

Een kleine ruimte zoals een klein balkon wil je het liefst optisch gezien groter doen lijken. Dat doe je onder andere door het balkon niet vol te stouwen met spullen. Less is more wat dat betreft. Kies daarnaast voor een mooie balkonvloer die bestaat uit grote tegels. Des te groter de tegels zijn, des te groter het oppervlak van je balkon lijkt. Voor een klein balkon is dat dus ideaal!

Ga hierbij het liefst voor een tegel in een lichte kleur om het balkon nog ruimtelijker te laten lijken. Tegenwoordig heb je heel wat onderhoudsarme terrastegels voor je balkon beschikbaar waarbij je niet alleen geniet van hoe mooi ze eruit zien, maar ook hoe eenvoudig ze te onderhouden zijn. Kortom: de perfecte combinatie om jouw kleine balkon mooier te maken en groter te laten lijken, zonder dat je veel tijd kwijt bent aan het onderhoud ervan.

Ga voor lichte kleuren voor optisch meer ruimte

Wanneer je binnen een ruimte zoals je woonkamer of je slaapkamer groter wil laten lijken dan ga je niet in de weer met donkere tinten. Nee: lichte kleuren zoals pastelroze of roomwit zijn passende kleuren om een ruimte optisch gezien groter te maken. Daarbij geven dergelijke lichte kleuren een soort frisheid, wat op een plek zoals je balkon meer dan welkom is. Kortom: ga dus voor lichte kleuren.

Nu vraag je je misschien af waarvoor je kleur nodig hebt. Simpel: voor het verven van de muur, het kiezen van de kleur van de tegels, het uitzoeken van de tuinmeubels voor op je balkon en voor de keuze van de kleur van de accessoires zoals kussens en plaids. Zo maak je er wat gezelligs van zonder dat je balkon kleiner lijkt. Over kussens gesproken: een kussen is hét item om je balkon meer sfeer te geven. Houd je dus niet in!

Opklapbare tuinmeubels of kleine tuinmeubels op balkon

Natuurlijk wil je wel kunnen zitten op je balkon. De vraag is alleen: hoe kies je passende tuinmeubels uit voor je kleine balkon? Er zijn tegenwoordig heel wat mooie tuinmeubelen te koop die je eenvoudig op kunt bergen. Denk bijvoorbeeld aan een uitklapbare tafel of een barretje dat je aan de reling van je balkon kunt bevestigen. Fix daarbij een paar uitklapbare stoelen en je maakt je balkon zo ruimtelijk als je zelf wil.

Wil je liever gaan voor een vast zitje dan is het aan te raden om voor kleine tuinmeubels te gaan. Denk daarbij wat creatiever dan alleen aan kant-en-klare tuinstoelen en -tafels. Je kunt bijvoorbeeld van alles maken met pallets: met een stuk of drie pallets en kleurrijke palletkussens heb je al een heel knus zithoekje! Of ga voor een klein bankje van bamboe met een laag rond tafeltje om zo wat ruimte over te houden.

Kies voor groen op je balkon: verticaal tuinieren

Veel mensen denken dat je op een balkon te weinig ruimte hebt om echt te tuinieren. Natuurlijk is het vrijwel onmogelijk om er een paar fruitbomen op te plaatsen, maar dat betekent niet dat een balkon niet geschikt is voor wat groen. Met de juiste tips en tricks heb jij binnen no time een groen balkon! Voor een dergelijke kleine ruimte is verticaal tuinieren dé oplossing.

Daarmee ga je de hoogte in en hang je bijvoorbeeld hangplanten op, bevestig je bakken met bloemen en planten aan de reling van je balkon en hang je kruidenzakken aan de muren. Met verticaal tuinieren kun je echt alle kanten op! Ook leuk: plaats een decoratieve ladder van bamboe of hout en hang daar een paar plantjes aan. Zo ziet jouw balkon er snel en gemakkelijk ontzettend groen uit. Extra tip: hang een of twee spiegels op zodat je balkon er nóg wat groter uitziet; een simpele truc met veel effect.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist