In jouw duurzame woonkamer

mag dit niet ontbreken

Ben jij van plan om je woonkamer te verduurzamen? Dan zijn er een aantal dingen die absoluut niet mogen ontbreken in jouw woonkamer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan duurzame lampen en meubels. Maar wat mag er nog meer niet ontbreken in je duurzame woonkamer? Hieronder bespreken wij het allemaal!

Duurzame verlichting
In een duurzame woning mag duurzame verlichting natuurlijk niet ontbreken. Vervang dus je traditionele gloeilampen voor energiezuinige Ledlampen. Ledlampen verbruiken namelijk aanzienlijk minder stroom en gaan veel langer mee. Hierdoor zorg je ervoor dat er een stukje CO2-uitstoot wordt verminderd en dat je ook geld bespaard.

Duurzame meubels
Een woonkamer is de plek om alleen of met je gezin te kunnen uitrusten en genieten. Daarom mogen fijne meubels niet ontbreken. Natuurlijk kun je kiezen om duurzame meubels aan te schaffen. Zo zijn er meubels die gemaakt zijn van gerecycled materiaal of FSC-gecertificeerd hout. Je kunt als beste meubels vermijden die gemaakt zijn van formaldehyde. Meubels met eco-vriendelijke en biologisch afbreekbare afwerkingen zijn jouw voorkeur als je een duurzame woonkamer wil inrichten.

Elektrische haard
Een haard in je woonkamer heeft veel verschillende voordelen. Denk hierbij aan de sfeer. Een haard zorgt namelijk voor een gezellige en warme sfeer. Helaas zijn houtkachels niet zo goed voor het milieu, dit omdat ze rook en andere gifstoffen uitstoten. Daarom is een elektrische haard een echte must-have. Bij marziano.nl kun je kiezen uit veel verschillende elektrische haarden. Op deze manier kun je alsnog de gezellige sfeer in huis halen, maar dan met oog voor het milieu.

Kamerplanten
In elke woonkamer mogen kamerplanten niet ontbreken. Kamerplanten zijn namelijk echte eyecatchers en hebben ook nog eens verschillende voordelen. Planten beschikken namelijk over een reinigende factor. Zo zuiveren planten de lucht in een ruimte, op deze manier worden schadelijke stoffen gereinigd en draag je op deze manier bij aan een beter binnenklimaat.

Duurzame materialen
Als je er voor kiest om de woonkamer te verbouwen heb je natuurlijk een aantal producten nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verf. Wil jij jouw woonkamer voorzien van duurzame verf? Dan kun je het best kiezen voor verf op waterbasis. Deze verf bestaat namelijk ut minder schadelijke stoffen voor het milieu en je eigen gezondheid. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat je een nieuwe vloer wil, is dit het geval, kies dan bij voorkeur voor een houten vloer.

Bovenstaande voorbeelden kun jij gebruiken om een duurzame woonkamer in te richten, ideaal als je een steentje wil bijdragen aan een beter milieu.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist