Een kleine woonkamer?

Tips voor het inrichten

De woonkamer is meestal het hart van elk huis. Dit is de ruimte waar we ons ontspannen na een lange dag, gasten ontvangen en waar we de meeste tijd doorbrengen met ons gezin. Daarom is het van belang om deze plek zo gezellig en sfeervol mogelijk in te richten. Een woonkamer inrichten kan best een uitdaging zijn, vooral wanneer je een kleinere woonkamer hebt. Een kleine woonkamer kan namelijk al snel te druk worden. Om deze ruimte stijlvol en ruimtelijk in te richten is enige creativiteit en flexibiliteit nodig. Wij delen een aantal tips hoe je dit het best kunt doen.  

Meubels voor een kleine woonkamer
Bij het uitkiezen van meubels voor je woonkamer is het belangrijk om goed na te denken over welke soort meubels je in huis gaat halen. Vermijd het plaatsen van te veel meubels, hierdoor blijft er weinig open ruimte over en zal de kamer juiste kleiner lijken. Ga voor meubels die passen bij de grootte van de ruimte en multifunctioneel zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bank met opbergruimte of een eettafel waar je ook comfortabel aan kunt werken. Ook zijn er veel salontafels en tv meubels met opbergvakken en lades, zo hoef je niet extra opbergruimte aan te schaffen. Dit kan erg veel ruimte besparen en is ook goed voor de portemonnee.

Een budget vriendelijke optie is een complete woonkamer set. Bij A-Meubel vind je een grote collectie aan meubelsets voor de woonkamer. Deze sets bestaan uit een salontafel, eettafel, dressoir en tv meubel, allemaal in dezelfde stijl.  Zo weet je zeker dat alle meubels goed bij elkaar passen en ben je in één keer klaar met je gehele woonkamer inrichting.

In een kleinere woonkamer is het handig om te kiezen voor slankere meubels met dunne poten of meubels op wieltjes. Deze meubels zorgen ervoor dat de kamer ruimtelijker oogt, daarnaast zijn meubels op wieltjes multifunctioneel. Kies je bijvoorbeeld voor eetkamerstoelen op wieltjes, dan kun je deze gemakkelijk verschuiven en extra zitplekken creëren rondom de bank. 

Laat de ruimte groter lijken met licht
In een kleine ruimte moet je ook goed nadenken over het lichtgebruik. Verlichting speelt een belangrijke rol in hoe de kamer oogt. Met de juiste verlichting kun je de ruimte groter laten lijken en bepaalde accenten in de kamer benadrukken. Om de ruimte te vergroten kun je het best een plafondlamp gebruiken met een heldere gloeilamp of een LED-lamp. Als je daar accentverlichting aan toe voegt, zoals spots of wandverlichting, dan trek je de aandacht naar de hoogte van de ruimte, waardoor deze groter zal lijken.

Spiegels kunnen ook helpen bij het groter laten lijken van een ruimte. Plaats een spiegel op een muur tegenover een raam, de spiegel zal het natuurlijke licht weerkaatsen waardoor de ruimte er helderder en groter uit gaat zien.  

Decoratie
Verschillende decoratie items al planten en accessoires kunnen ook een rol spelen in het groter laten lijken van een ruimte. Plaats een plant bij een raam, de plant zal het licht reflecteren waardoor de kamer optisch groter wordt.  Het is ook een goed idee om wanddecoraties, zoals schilderijen of fotolijsten toe te voegen. Deze benadrukken namelijk de hoogte van een kamer en helpen daarmee ook de kamer groter te laten lijken.

Hopelijk zullen deze tips je op weg helpen met het inrichten van een kleine ruimte. Wees vooral creatief en bedenk hoe de ruimte efficiënt gebruikt kan worden.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist