Cosentino Ukiyo

kunst van het minimalisme

Ukiyo, de nieuwe collectie van het ultracompacte Dekton® materiaal van Cosentino. Ukiyo (u-key-yo in het Japans), presenteert een nieuw concept van chromatische texturen die twee mogelijkheden bieden van lineaire en geometrische groeven. De collectie werd gecreëerd in samenwerking met product- en interieurdesigner Claudia Afshar en is verkrijgbaar in kant-en-klare gegroefde platen voor de inrichting van in- en exterieur.

Het is geïnspireerd op Japans en hedendaags design en viert de kunst van het minimalisme. Ukiyo betekent “leven in het moment” en de Dekton® collectie is ontworpen om de zintuigen te prikkelen en een gevoel van welzijn op te roepen door een staat van rust te bereiken in de toepassingen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een rijk kleurenpalet met een geometrische structuur. De texturen voegen een kenmerkende diepte en dimensie toe aan elke ruimte, zowel residentieel als commercieel.

“Ik ben altijd geïnspireerd geweest door de materialen die we in de natuur vinden en om de ruimtes die ik ontwerp zo comfortabel, warm en authentiek mogelijk te maken. Ukiyo brengt rust en elegante eenvoud, en de kleurenstellingen en groeven zijn romantisch, maar ook hedendaags en mannelijk om een balans te bereiken.” Aldus Claudia Afshar. 

Deze collectie nodigt uit tot bijzondere inrichtingen en out of the box oplossingen voor wanden en aankleding van ruimtes. Normaal zou je ‘steen’ niet zo snel gebruiken voor de inrichting van de slaapkamer maar in deze setting waar een accent wordt gezet op de achterwand met Ukiyo in de natureltint Nacre geeft het de ruimte een kalme uitstraling.

Een glamroom in een spa of wellnes vraagt om materialen die hoogwaardig zijn. Een lange levensduur hebben, gemakkelijk in onderhoud zijn en daarnaast een luxe en high end uitstraling hebben. De combinatie van een element in de achterwand in Ukiyo Nacre en het blad in Dekton Arga zorgt voor het ultieme glamoureuze gevoel.

Naast Dekton® Ukiyo Nacre zijn er nog de kleuren bromo, kreta, umber en rem.

Dekton®-producten zijn gedurende de hele levenscyclus CO2-neutraal en werden voor de collectie geselecteerd vanwege hun duurzame eigenschappen en hoge prestatievermogen. Dekton® Ukiyo is ideaal voor een vrijwel onbeperkte reeks verticale toepassingen, variërend van gevels en open haarden tot op maat gemaakt meubilair en nog veel meer. Het is verkrijgbaar in een matte afwerking en in twee groefopties: GV2 met 25 mm groeven, een 5 mm brede tussenruimte en 3 mm diep; en GV3 met 11 mm groeven en een 4 mm brede tussenruimte en diepte. Beide structuren worden geleverd in panelen met een afmeting van 450 mm breed en 3000 mm lang. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist