Blomus vaas

Ikebana

Ikebana – het zacht en bewust schikken van bloemen in sculpturale boeketten – is een integraal onderdeel van de Japanse cultuur en daarom de voor de hand liggende inspiratiebron voor de Miyabi vaas, ontworpen voor blomus door Kazushige Miyake. De ikebana-traditie gaat terug tot de Heian-periode (794-1185), toen mensen bloemenoffers bij altaren achterlieten als onderdeel van hun spirituele oefening. Later werden bloemstukken gebruikt om traditionele Japanse huizen te versieren. Tegenwoordig wordt ikebana gezien als een van de drie klassieke Japanse kunsten van verfijning, samen met het waarderen van wierook en de theeceremonie.

De blomus vaas is een moderne interpretatie van de verfijnde, traditionele vazen die bij ikebana werden gebruikt. De naam Miyabi, wat elegantie of gratie betekent in het Japans, past er perfect bij. Deze kunstvorm houdt niet alleen rekening met de vorm, lengtes en kleuren van de bloemen, maar kent ook een esthetische betekenis toe aan de ruimtes tussen de stengels en de bloemen, evenals aan het wateroppervlak. Terwijl de Miyabi-vaas vooral bedoeld is voor boeketten, is het afgeronde bovenste gedeelte zo ontworpen dat ook het water een discreet onderdeel is. De Miyabi vaas is verkrijgbaar twee maten en in vijf kleuren: moonbeam, nomad, black, duck green en terracotta.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Woninginrichting?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist