Uw wasmachine presteert beter door zacht water

Blijkt uit onderzoek

Denkt u erover na om een waterontharder te kopen? Denk dan eens aan ons, Remon. Wij hebben bijna 40 jaar ervaring in waterbehandeling. Bovendien kennen onze ontharders veel voordelen, waarbij de eerste en belangrijkste misschien wel is: geen kalk en kalkaanslag meer. Geen ellenlang gepoets meer op de douchecabine omdat de gele kalkstrepen zo hardnekkig te verwijderen zijn. Door het gebruik van onze waterontharders komen die niet meer voor.

Bespaar op wasmiddel én energie

Wist u al dat u ook kunt besparen op wasmiddel en op uw energierekening? Amerikaans onderzoek van de Water Quality Foundation, uitgevoerd door het Batelle Memorial Institute in 2009, toont verrassende resultaten.

Tijdens het onderzoek experimenteerden onderzoekers met het doen van de was. Het ging hierbij om het effect dat hard water heeft op het vlekverwijderend vermogen van wasmiddelen en wastemperatuur. De onderzoekers gebruikten witte kleding met daarop onder meer de volgende vlekken:
– koffievlekken
– bloedvlekken
– chocoladevlekken

Uit het onderzoek kwam naar voren dat door zacht water flink bespaard wordt op de hoeveelheid wasmiddel én op de energie die het kost om met heet water te wassen.

Volgens de onderzoekers is de belangrijkste conclusie dat er bij zacht water:
– met kouder water gewassen kan worden;
– met de helft van het wasmiddel ten opzichte van hard water gewassen kan worden.

Het resultaat blijft namelijk hetzelfde: witte kleding wordt grondig schoon!

Kalkaanslag kan ervoor zorgen dat huishoudelijke apparaten zoals (vaat)wasmachines en theekokers harder moeten werken. Neem bijvoorbeeld een warmte-element met kalkaanslag in een huishoudelijk apparaat, zoals een theekoker. Door de aanslag heeft het warmte-element meer energie nodig om op dezelfde temperatuur te komen dan een theekoker zonder kalk. Kalk in een warmte-element kan dus ook bijdragen aan een hogere energierekening.

Uw wasmachine presteert beter door zacht water

Uit hetzelfde onderzoek komt naar voren dat zacht water een positieve invloed heeft op de prestatie van (vaat)wasmachines. Het zachte water helpt om deze machines zo efficiënt mogelijk te laten presteren.

In het onderzoek deden de onderzoekers een experiment waarbij ze vaatwas-en wasmachines 30 dagen lieten draaien. Het ging om 240 wasbeurten. Bij de helft van deze apparaten werd gespoeld met zacht water en de andere helft met hard water. Wat bleek? Aan het einde van de maand hadden de apparaten die met zacht water gespoeld waren bijna geen kalkaanslag. Bij de apparaten die met hard water gespoeld waren, was dit wel het geval. Er moest zelfs kalkaanslag verwijderd worden om ze weer optimaal te laten functioneren.

Het zal niet verbazen dat zacht water ook een positieve werking heeft op kranen en douchekoppen. Bij zowel de kranen als de douchekoppen trad bij gebruik van zacht water nauwelijks tot geen verkalking op waardoor ze goed bleven presteren.

Meer weten over de voordelen van onze ontharders? Houd de komende weken dan wonenwonen.nl in de gaten of lees erover op onze website. Mocht u vragen hebben, of goed en betrouwbaar advies kunnen gebruiken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dat kan via de telefoon, mail, of kom bij ons langs. We staan u graag te woord.

Kijk voor meer informatie op www.remon-waterontharders.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist