Je eigen fitnessruimte

Een prima investering

In steeds meer huishoudens wordt een kamer ingericht als fitnessruimte. Dit is een prima investering. Je hebt geen abonnement op de sportschool meer nodig en kunt op ieder moment van de dag werken aan je fitheid.  

Ruimte en veiligheid
Je hebt in principe niet zo heel veel ruimte nodig om je eigen fitnessruimte te maken. Als je de juiste fitnessapparatuur in huis haalt, heb je aan een kamertje van 3 bij 3 meter al meer dan genoeg. Let bij de aanschaf wel even goed op de afmetingen van je fitnessapparatuur. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je geen apparaat van 2,5 meter in een kamer van 2,5 meter gaat zetten. Je zult altijd wat speel- een bewegingsruimte nodig hebben. Houd altijd een muur vrij om een spiegel op te hangen. Zo kun je naar jezelf kijken terwijl je aan je fitheid werkt en je lichaam in vorm komt. Bovendien is een spiegel een erg handig hulpmiddel om zelf te kunnen zien of je techniek en houding in orde zijn. Een ander zeer belangrijk punt om rekening mee te houden, is de veiligheid. In een sportschool is er altijd iemand aanwezig om je te helpen als er iets mis gaat. Bovendien wordt er altijd gewerkt met een doordacht plan op maat. Bouw je oefeningen dus voorzichtig op en begin niet meteen aan de zwaarste gewichten te trekken.

Ben je benieuwd welke fitness apparaten je het beste in huis kan halen? We zetten er een aantal voor je op een rij.

Crosstrainer
De crosstrainer is een perfect apparaat om in je thuis fitnessruimte te plaatsen. Een crosstrainer is een ​cardio apparaat waarbij je een voortschuivende beweging maakt en hierbij je boven en onderlichaam gebruikt. Dit komt doordat je ook je armen gebruikt. In tegenstelling tot hardlopen, tennis of andere sporten is trainen op een crosstrainer niet belastend voor je spieren en gewrichten. Op een crosstrainer verbrand je ongeveer 500 – 600 kcal per uur. Terwijl je je oefeningen doet, kan je gewoon een film of tv-programma kijken. Een prima manier om af te vallen, lijkt ons!
 

Loopband
Wellicht vind je hardlopen leuk. In dat geval is een loopband een goed fitnesapparaat voor thuis. Een loopband is een hele goede manier om aan je conditie te werken en vet te verbranden! Met hardlopen verbrand je namelijk de meeste calorieën van alle cardio ​apparaten!  Bovendien ben je niet meer afhankelijk van het weer of de sportschool als je wil hardlopen. Daarnaast is hardlopen op een loopband minder belastend dan wanneer je dit buiten doet. Het loopvlak is namelijk altijd gelijk. Met een loopband heb je geen last

Hometrainer
Misschien wel het bekendste home fitness apparaat is de hometrainer. Bewegen op een hometrainer is een prima manier om wat af te vallen of aan je conditie te werken. Op een hometrainer verbrand je iets minder calorieën omdat alleen je onderlichaam in beweging is, maar dit kun je compenseren door bijvoorbeeld regelmatig op de pedalen te staan en opdruk bewegingen te maken tijdens het fietsen. In tegenstelling tot hardlopen, tennis of andere sporten is trainen op een hometrainer ook niet belastend voor je spieren en gewrichten.

Spinningfiets
De spinningfiets is en populair fitness​toestel in de fitnessclub. Maar is ook srteeds vaker in thuis fitnes ruimten terug te vinden. Een spinningfiets lijkt in eerste instantie op een hometrainer, maar er zit een groot verschil tussen de twee. Een spinningfiets is een doortrapper, iets wat een hometrainer niet is. Bij een hometrainer kun je de trappers stoppen wanneer je wilt. Bij een spinningfiets kan dit niet. De trappers blijven doorgaan. Er zijn enorm veel trainingsprogramma’s beschikbaar. Ook voor thuis zijn er virtuele spinning lessen, waarmee je samen met je virtuele instructeur bijvoorbeeld de alpen beklimt en hierop de weerstand aanpast. Een spinning les is heel intensief, waardoor je veel calorieën verbrandt.

 

Roeitrainter
Ondanks dat een roeitrainer niet zo populair is als bovenstaande apparaten, is het een hele goede manier om je hele lichaam te trainen. Roeien vraagt een gelijke inspanning van zowel je boven en onderlichaam, waardoor het je een volledige body workout geeft. Dit maakt de roeitrainer een perfect fitness​toestel voor thuis!

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Wellness?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist