De voordelen van een hottub

waarom zou je er een aanschaffen?

Een hottub is een buitenbad dat je met een houtkachel kunt opstoken. Op die manier kun je ook in de winter genieten van een warm buitenbad. Bovendien bevatten hottubs een bankje waar je op kan zitten. Zo kun je er optimaal van genieten. Veel mensen verwarren een hottub met een jacuzzi. Toch zijn er een aantal wezenlijke verschillen. Waar de meeste jacuzzi's worden gemaakt van kunststof, worden hottubs grotendeels gemaakt van hout. Daarnaast worden jacuzzi’s doorgaans elektrisch opgewarmd en worden hottubs opgewarmd door middel van een houtkachel. In dit artikel ontdek je de voordelen van een hottub.

Stressvermindering

Op de eerste plaats is de hottub een geweldige manier om tot rust te komen en stress te verminderen. Dat komt onder andere door het warme water. In warm water maken we namelijk het gelukshormoon serotonine aan. De diepe ontspanning die dit met zich meebrengt, is super goed voor je gezondheid. Zo versterkt het je weerstand en vermindert het de kans op chronische ziekten, hartproblemen en depressie. Om de temperatuur van je hottub flink omhoog te krijgen, biedt Welltub niet alleen hottubs, maar ook hoogwaardige kachels aan. 

Herstel

Daarnaast dragen hottubs ook bij aan een sneller herstel van de spieren. Dit is vooral voor sporters interessant. Wanneer je na een zware fysieke inspanning in de hottub gaat, kunnen je spieren namelijk optimaal ontspannen en herstellen. Daarnaast bevordert warm water ook de bloedstroom in en naar je spieren. Ook dit draagt bij aan een sneller herstel ervan.

Gezondere huid

Verder draagt een hottub bij aan een gezondere huid. Dat komt met name door de verhoogde bloedcirculatie die een hottub teweegbrengt. Hierdoor wordt je huid voorzien van meer zuurstof en voedingsstoffen. Niet voor niets ziet je huid er een stuk gezonder uit nadat je in de hottub bent geweest.

Gewichtsverlies

Naast de vermindering van stress, een sneller spierherstel en een gezondere huid, draagt een hottub ook bij aan gewichtsverlies. Dat komt doordat de hoge temperatuur je metabolisme versnelt. Je verbrandt dan meer energie waardoor je sneller afvalt.

Naast dat een hottub simpelweg leuk en prettig is, brengt het ook de nodige gezondheidsvoordelen met zich mee. Een hottub draagt door het warme water namelijk bij aan de vermindering van stress. Het warme water helpt daarnaast ook bij een sneller spierherstel en een gezondere huid. Probeer je af te vallen? Ook dan kan een hottub je hierbij helpen. Doordat het hete water je metabolisme versnelt, kun je sneller afvallen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Wellness?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist