Vloerkleed in de kinderkamer

Warm, comfortabel en stimulerend

Bij de inrichting van je woning spelen kleuren en patronen een erg belangrijke rol. Dit heeft allemaal te maken met het centrale punt in de ruimte. Elke vertrek in je huis moet één centraal punt hebben. Dit is vaak een ontwerpelement dat eruit springt als de dominante functie. Dit is bijvoorbeeld een kunstwerk of een grote foto op de muur, maar het kan ook een tapijt zijn. Vloerkleden zorgen voor een behaaglijk, warm gevoel en dragen bij aan een fijne sfeer. Dit geldt niet alleen voor de woonkamer, maar voor elke ruimte in het huis.

Naast het feit dat vloerkleden mooi en comfortabel zijn, hebben ze ook een aantal praktische eigenschappen. Zo wordt de akoestiek aanzienlijk verbeterd. Door een of mindere vloerkleden in je kamer te leggen, wordt het geluid geabsorbeerd. Hoe dikker het vloerkleed, hoe meer geluid er opgenomen wordt en hoe meer effect het heeft. Daarom is een vloerkleed in de kinderkamer een perfecte oplossing. Naast een geluidsisolerende functie, hebben vloerkleden ook de eigenschap dat ze warmte isoleren. Hoe hoger de polen, hoe meer warmte er vast wordt gehouden. Dit is natuurlijk heerlijk voor op de slaapkamer. Niets is zo vervelen als met je blote voeten op een koude vloer terecht komen. Met een vloerkleed naast je bed, land je in een heerlijk warme ondergrond.     

Een andere ruimte waar een vloerkleed niet mag ontbreken, is de kinderkamer. Een kleed met mooie kleuren en vrolijke motieven stimuleert de fantasie van het kind en geeft de ruimte bovendien een speels effect. Wat is er nou leuker dan je kinderen verrassen met hun eigen tapijt op de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan een vloerkleed op de kinderkamer met een dier. Het motief op het tapijt kan je mee laten groeien met de ontwikkeling van je kind. In iedere fase waarin je kind zich bevindt, van baby tot dreumes, van peuter tot kleuter en later tot puber. Iedere fase brengt een andere fantasie- en belevingswereld met zich mee. Een vloerkleed is natuurlijk lekker warm om op te spelen. Spelen met blokken, rijden met autootjes of een theekransje met je favoriete poppen. Spelen op een zacht tapijt is heerlijk comfortabel. Bovendien zijn kleden met behulp van een stofzuiger of warm sopje gemakkelijk schoon te maken. Door een vloerkleed te vervangen, kan je heel gemakkelijk de sfeer in de kamer aanpassen. Met een warm, comfortabel en gezellig kindervloerkleed geef je je kind een warme en gezellige slaapkamer voor een goede nachtrust.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zachte vloeren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist